Letní šaty a sukně – co se bude letos nosit?

Letní šaty a sukně – co se bude letos nosit?

Každým rokem se módní trendy mění, obměňují či transformují. Letošní letní sezóna nám přináší střídmější barvy, nové neokoukané střihy a nové kombinace materiálů.

Pestré barvy, křiklavé motivy, výrazná asymetrie a geometrické potisky patřily jarní sezóně. S létem začínají pomalu ustupovat a do popředí se dostávají střídmé pastelové tóny jen decentně kombinované s jednou až dvěmi výraznými barvami.

Klasickou a velmi oblíbenou linii „A“ začíná nahrazovat retro styl v linii „H“ a střih princess. Rozhodně nešlápnete vedle, sáhnete-li v obchoďáku po volné tunice či volných šatech ve tvaru obdélníku nejlépe ze splývavého materiálu.

Splývavé materiály, lehounké jako peříčko, dají vyniknout vašim nohám a zakryjí to, co zrovna potřebujete. Stejně jako asymetrické střihy, které nekonvenčním tvarem přitahují pozornost ke střihu a jeho provedení.

Mezi další nejžhavější trend sezóny patří krajka. Krajka dokáže s dámskou postavou doslova divy. Je rafinovaná, velice ženská a sexy. Vypadá skvěle v romantickém i sportovním podání, ať už obléknete krajkové šaty nebo sukni.

I letos se nosí dlouhé šaty. Trendem jsou šaty v bohémském stylu s nádechem antiky. Rovné i s páskem pod prsy. U dlouhých šatů jsou stále trendy i výrazné motivy.

Se sukní letos pozor. Tulipánové sukně, které byly trendem minulých let se budou nosit minimálně. Vsaďte raději na klasickou pouzdrovku nejlépe v černé barvě. Je to trošku minimalistické ale s průsvitnou halenkou a pouzdrovou sukní s vysokým pasem budete neuvěřitelně sexy.

Nově se objevují také kombinace zdánlivě nekombinovatelých materiálů jako je kůže a džínovina, stejně jako zdánlivě nudné jednobarevné minisukně ale se zajímavou texturou.

„New style“ udává také skládané široké sukně.

A samozřejmě nechybí trošku retra v podobě prolínání květinových vzorů a pruhů.

Který z trendů si letos vyberete?

Zdroj fotografií: zara.com, reserved.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram