Letní trendy inspirované Coachellou

Letní trendy inspirované Coachellou

Coachella, Woodstock dnešní generace a ikonická akce spojující multižánrový hudební festival s klíčovou módní akcí udávající styl letního období.

Festival se drží svého zavedeného dresscode. Nejzajímavějšími outfity jsme se již na webu zabývali, ale jak jednoduše vytvořit outfit, který přináší do vašeho šatníku pocit svobody, zábavy a nekonečné letní party, si povíme právě teď.

Coachella je známá především proslavením stylu BOHO. Bohémská móda zahrnuje především kousky inspirované 60. a 70. léty a hnutím hippies. Jedná se tedy často o dlouhé sukně, maxi šaty, květinové vzory, čelenky, vesty, háčkované svršky, sandály a mnoho dalších retro prvků přetvořených v duchu aktuální módy.

Kromě této hippies klasiky nešlápnete vedle ani s džínovými šortkami s vysokým pasem, které na festivalu převažují především v kombinaci s crop topem, který můžete volit jednoduchý v klasickém tričkovém střihu, bílých boho střizích inspirovaných slovanskými kroji, v krajkové verzi či jako pohodlnou braletku. Pokud celý outfit doplníte o široký pásek, přidáte mu nový rozměr.

Oblíbenými kousky jsou pak také overaly nebo sety topů a šortek.Coachella se zaměřuje na volné lehké látky se zmiňovanými květinovými vzory či v neutrálních barvách.

Klíčovým prvkem jsou ale doplňky. Bižuterie inspirovaná aztéckými šperky, dlouhé hippies korálky či řetízky, řetízky na tělo, střapcové náušnice… U šperků se meze nekladou a na Coachelle platí pravidlo, čím víc tím líp.

Klobouky byly vždy neodmyslitelnou součástí festivalu a to ať už klasické či slaměné, v posledních letech se ale stávají stále oblíbenější kšiltovky. Vedle nešlápněte s černou klasikou nebo můžete zapojit extravagantnější kousek s oblíbeným holografickým efektem.

V neposlední řadě jsou tady specifické festivalové prvky. Letošní rok přinesl trend fantazy pih ve zlaté a stříbrné barvě nebo specifických tvarech, jako jsou srdíčka. Na opálené kůži se pak vyjímala bílá hena a vlasy nám doplnily zalakované třpytky, tradiční věnečky nebo dokonce čelenky s jednorožčími rohy.

Zochagrouup.com; Pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram