Leťte s námi do pohádkového světa v představení, které milují děti i jejich rodiče

Leťte s námi do pohádkového světa v představení, které milují děti i jejich rodiče

Petr Pan, milovaný dětmi i dospělými po celém světě, je skutečnou legendou v pohádkovém světě knih a filmů. Zveme vás na představení, které mělo premiéru v divadle ABC v září letošního roku a je novou adaptací slavného příběhu v režii Davida Drábka.  

Zdroj: Patrik Borecký

Příběh Petra Pana už více než sto let přitahuje všechny, kteří touží uletět realitě světa dospělých, uvěřit na víly a alespoň jednou v životě vzlétnout. Postava má reálný základ v rodině jeho autora, skotského dramatika, spisovatele a novináře, Sira Jamese Matthew Barrie. Předobrazem jeho nejslavnějšího hrdiny se stal Jamesův starší bratr Davie, jemuž nikdy nebylo dopřáno dospět. Ve 14 letech zemřel na následky nehody, která se mu stala při bruslení

                                                                                                                                                                                                                                                                                   Zdroj: Patrik Borecký

Kouzelný příběh chlapce, který prožívá svá dobrodružství ve vysněné Zemi Nezemi, oslovuje dodnes nové a nové generace dětí po celém světě. V tomto vtipném a hravém představení divadla ABC, vám uchvátí i hudba, která vaši duši pohladí a vy se můžete vrátit do dětského snového světa. Vtipné hlášky a skvělé výkony herců vás tak pohltí, že zaručeně budete mít od začátku do konce na obličeji lehce přitroublý úsměv plný dojetí. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                     Zdroj: Patrik Borecký

Všechny postavy v nápaditých pohádkových kostýmech, od víly Zvoněnky, přes psí chůvu po Petrova úhlavního nepřítele kapitána Háka, zvou děti i jejich rodiče do pohádkové Země Nezemě, kde se tančí, zpívá i létá. 
Příběh, který jeho autorovi přinesl nesmrtelnost, měl premiéru 27. prosince 1904 v Duke of York´s Theatre v Londýně a od té doby patří neodmyslitelně k tradicím anglických Vánoc. Petr Pan má dokonce v Kensingtonských zahradách bronzovou sochu.

                                                                                                                                                                                                                                                                                      Zdroj: Patrik Borecký

Vydejte se tedy na cestu do hlubin dětských duší , která vás okouzlí.  Protože pro Petra Pana to nejpodstatnější  v životě je - radovat se. Radovat se z maličkostí, vyhledávat dobrodružství a každé činnosti přikládat nesmírný význam. A o tom pohádky jsou - jak si užívat život v přítomnosti, v lásce a radosti. Tak se jimi inspirujme i v našich dospělých životech. Stačí jen vzlétnout a vydat se v divadle vstříc hvězdné obloze...

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram