Limitovaná edice Lacoste bojuje za záchranu ohrožených živočišných druhů

Limitovaná edice Lacoste bojuje za záchranu ohrožených živočišných druhů

Módním světem v posledních týdnech hýbe spoustu nových zpráv. Tou nejskloňovanější novinkou je limitovaná edice Lacoste triček bez ikonického loga krokodýla.

Krokodýl zachraňuje jiné živočišné druhy. I těmito slovy by se dala popsat nejnovější limitovaná edice bílých polokošil od značky Lacoste. Kolekce Save Our Species vznikla ve spolupráci sMezinárodním svazem ochrany přírody (International Union for Conservation of Nature) a má poukazovat na problémy s ohroženými živočišnými druhy. Spolupráce potrvá tři roky, peníze pak poputují na ochranu ohrožených živočichů. Limitovaná edice byla představena během Pařížského fashion weeku a sklidila obrovský úspěch nejen v módním světě.

Ikonické logo krokodýla nahradilo vyobrazení 10 velmi ohrožených živočišných druhů, od sviňuchy kalifornské, přes jávského nosorožce, gibona až po sumaterského tygra. Lacoste vyrobí pouze 1775 takových triček, od každého živočišného druhu tak bude vyrobeno pouze tolik kusů, kolik jich ještě ve volné přírodě žije. K dostání tak bude pouze 40 kusů s logem barmské želvy, 50 s lemurem nebo 231 s kalifornským kondorem. Lacoste chce tímto krokem poukázat na problémy, s nimiž se někteří živočichové potýkají, a přiblížit tak široké veřejnosti, že jde opravdu o závažné téma, které by nemělo být ignorováno

 

My doufáme, že vznikne víc podobných projektů a limitovaných edicí, a módou tak budeme moc přispět k dobré věci.

lacoste.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram