LWF: Vivienne Westwood Red Label show pro elegantní ženu

LWF: Vivienne Westwood Red Label show pro elegantní ženu

Kontroverzní metoda těžby ropy a zemního plynu vrtáním v zemi s vysokým tlakem vody a chemickou směsí působí ve Velké Británii v současné době nejžhavější téma k debatě. I Vivienne Westwood vyjádřila své námitky.

Zřejmě bychom mohli polemizovat nad tím, zda Westwood nevyužila pochyb v rámci těžby pouze k tomu, aby docílila velké reklamy před nadcházející módní přehlídkou, jelikož své námitky zveřejnila sotva devět dní před zahájením módního týdne v Londýně.

Pravděpodobně jde ale o skutečný zájem vůči přírodě a o manifest o smyslu života. I přehlídka se nesla v tomto duchu, alespoň mezi některými návštěvníky, kteří seděli na balkóně, měli barevné koruny a propagační texty.

Přehlídku zahájili policejní sirény a dále i skandování „Hashhtag hashtag Twitter Tumblr Instagram Fashion App“. Následoval soundtrack a doporučení Westwood, abychom se zaměřili na větší problémy, abychom odložili své telefony a zastavili bezduché sociální mediální šílenství. Ironií bylo, když diváci vyskočili a vše online sdíleli.

Dav se aktuální přehlídce začal věnovat až zhruba v průběhu desátého modelu, což je obrovskou škodou, jelikož Westwood opět přinesla královské krejčovské dovednosti. Návrhářka ukázala svůj podpis díky vysokému pasu modelů, avšak v rámci šatů. Od kimon, košil i kabátů z předchozích přehlídek znatelně odstoupila.

Většina modelek měla tmavé šmouhy přes celé čelo s celkově méně výrazným líčením. Westwood ve své kolekci opět hovoří o dámě ve všech směrech, nejenom v tom módním. Čistá elegance s méně extravagantními detaily vyzdvihuje ženskou siluetu.

Půvab v monochronním provedení byl sázkou na jistotu. Westwood ví, po čem ženy touží a nebojí se jim to nabídnout. Zbytečně neexperimentovala, držela se při zemi, a výsledek stojí za to. Posuďte sami…

                                                                                                vogue.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram