Magazín Móda aktuálně z přehlídky VAN GRAAF na MBPFW

Magazín Móda aktuálně z přehlídky VAN GRAAF na MBPFW

I na přehlídku mladých nadějných návrhářů zasedl tým magazínu Móda a díky tomu jsme měli možnost prohlédnout si modely finalistů soutěže Van Graaf Junior Talent. 

Natálie Dufková F/W 2016-2017

Inspirace šla pravděpodobně z budoucnosti. Alespoň takovým dojmem působily lesklé svrchní materiály s vysokým leskem, jež připomínaly alobal obarvený na růžovo. Kabáty byly hodně řasené a už na první pohled bylo znát, že na nich bylo použito velké množství materiálu. Právě díky tomu, že návrhářka nešetřila, mohla vytvořit specifické kousky. Poutala na nich především práce s materiálem, který byl vícekrát skládán a řasen, aby bylo dosaženo tak výjimečného efektu.   

 

Daniela Pešková & Filip Jakab F/W 2016-2017

Mladé návrhářské duo představilo nositelné pojetí originální módy, jehož si velice ceníme. Spojení krémové barvy na kalhotách z teplákoviny zúžených u kotníků společně s asymetricky střiženým vrchním dílem a nazouvacími boty bez podpatku bylo názornou ukázkou pojetí celé kolekce Peškové a Jakaba. Denní móda ovšem nebyla tou jedinou, co duo odprezentovalo. Dočkali jsme se i večerní róby v nádherně lesknoucím se saténu.  

 

Jan Černý F/W 2016-2017

Další z talentovaných návrhářů předvedl pragmatický pohled na módu, který není u muže ničím překvapivým. Zato jeho kolekce byla příjemným překvapením. Pohledy návštěvníků připoutaly zejména svítivě žluté části kalhot doplněné o stejně barevnou obuv a gumové rukavice, které se téměř nelišily od těch, které známe z regálů s uklízecími pomůckami. Ostatně i kalhoty byly monterkového střihu a dokonce i v podobných odstínech, jako obvyklé monterky bývají - viděli jsme tmavě modrou a světle šedou. 

 

Klára Válková F/W 2016-2017

Klára Válková vpustila na molo barvy. Nejvíce jsme si jich užili v modelu šatů poskládaných z trojúhelníkových výsečí fialovo-žluté vzorované látky zasazené do béžového celku. Přes ně modelce oblékla černý kabát s nadýchanými krátkými rukávy, který měl atypicky spodní část lemovanou výrazným zeleným odstínem. Potěšila také nadšence do jednodušších modelů, když předvedla šedou sukni ke kolenům v kompletu s volným vzorovaným topem.  

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram