Marc Jacobs v kolekci pro jaro vyjádřil problematiku rasismu

Marc Jacobs v kolekci pro jaro vyjádřil problematiku rasismu

Barevné dredy, extrémně vysoké platformy, pruhované nadkolenky a 53 modelů v duchu mladých Lolit. To je kolekce ready-to-wear Marc Jacobs 2017.

Ihned po módní přehlídce jednoho velikána se v New Yorku začalo hodně šuškat. Přeci jen pojetí modelek bylo lehce netradiční a myšlenka ještě hlubšího významu.

Konverzaci a mnoho otázek nastolili nejenom přísedící ale velice rychle i světová média. Marc Jacobs se vyjádření nevyhýbal a nechal na Instagramu určitý vzkaz: „Všichni, kdo volají po „kulturním přivlastňování“ nebo jiných nesmyslech o jakékoliv rase či barvě pleti… Já respektuji a jsem inspirován lidmi a tím, jak vypadají. Nevidím barvu či rasu – vidím lidi. Mrzí mě, že jsou lidé tak úzkoprsí. Láska je odpovědí. Hodnocení všech a inspirace odkudkoliv je krásná věc. Přemýšlejte o tom.“

Na vlasovém stylingu modelek se vyřádil kadeřník Guido Palau a růžové bavlněné dredy vyjadřovaly techno, acid-house i další hudební styly. Přesuňme se ale k modelům samotným. Platformy byly snad ještě vyšší, než ty, které použil na podzimní kolekci. Zdůraznil tak krásné nohy modelek, které podtrhl spoustou barevných sukní, dlouhými áčkovými kabátky, bombery s kožešinovým límcem, háčkovanými svetry a spoustou třpytek a leskem.

Jacobs se soustředil i na nadýchané rukávy, dekolty, volánky a krajku. Právě kůže a satén dodaly modelům to správné vyjádření. A i když se nebudete stylizovat do modelek ze samotné show, pak vám jaro tyto kousky rozhodně rozveselí.

vogue.com/fashion-shows

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram