Marchesa nechala svůj Resort 2017 rozkvést do plné krásy

Marchesa nechala svůj Resort 2017 rozkvést do plné krásy

Velké ozdobné květy, levandulová i výrazná purpurová, minisukně a dlouhé vlečky. Resort 2017 provázelo mnoho protikladů, které ve výsledku udělaly dokonalý dojem. 

Návrhářské duo tvořící značku Marchesa Georgina Chapman a Keren Craig se nechalo inspirovat kasinem. Ne tím, kde je to samý výstřih, koženková minisukně a vysoké černé jehly. Návrhářky měly v mysli úplně jiný obraz. Když črtaly skici, ze kterých nakonec vznikly tyto dechberoucí šaty, hlavou se jim proháněl obraz kasina v úplně jiném stylu - v 70. a 80. letech, v okázalosti, s drahými šperky a v tak elegantní podobě, jak jen kasino dokáže být. 

Pak se kolekce zvrhla. Do popředí vstoupily velké večerní róby s vlečkami, ohromným množstvím plastického zdobení z měkkých poddajných materiálů vytvářející plyšový efekt. Při pohledu na hojně zdobené sukně máme opravdu dojem, že kdybychom se do nich ponořili, příjemnější nocleh bychom asi jen těžko našli. Kolekce se zmocnily přirozené pastelové odstíny a doprovázely ji skoro až do konce.  

Jenže konce jsou od toho, abychom na ně nedokázali zapomenout a ten u Resort kolekce Marchesa vypadal ještě velkolepěji, než v jaký jsme tiše doufali. Jemnou levandulovou a obláčkově modrou nahradila vášnivá purpurová a ostrá fialová, kterou v dalším modelu návrhářky řízly královsky modrou. Plyšový dojem vystřídal saténový efekt, upozorňující, že se právě díváme na high-end kolekci. Doplněn o krajky a asymetricky střižen si získal aplaus. 

Ještě teď ho slyšíme.

Možná je to tím, že pořád tleskáme.  

vogue.com/fashion-shows

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram