Mariana Prachařová a Helena Navrátilová jako oblíbené podcasterky „Sarkastickýho kafe“. Co na sebe prozradily ze svého soukromí?

Mariana Prachařová a Helena Navrátilová jako oblíbené podcasterky „Sarkastickýho kafe“. Co na sebe prozradily ze svého soukromí?

Holčičí duo Mariana Prachařová a Helena Navrátilová jsou dámy, které mají na svůj mladý věk široké spektrum pracovních zkušeností. Jaké je spojují a co na sebe prozradily ze svého soukromého života?

Mariana Prachařová je známá jako herečka, zpěvačka a influencerka. Helena Navrátilová má silnou základnu odběratelů na YouTube, ale také na sociální síti Instagram. Příležitostně zpívá, vydala několik coverů a právě covery svedly osudy dívek dohromady. Vzniklo silné přátelství a vzhledem ke společnému sarkastickému humoru začaly natáčet podcasty. S těmi se v poslední době roztrhl pytel, ale jejich Sarkastický kafe se drží prvních příček na Spotify. Jak toho dosáhly? To a mnohem více se dozvíte v následujícím rozhovoru.

Holky, jak se momentálně cítíte? Ponecháváte si stále svůj sarkastický humor? 

Mariana: Haha, já se snažím. První dny jsem z toho byla hodně špatná, sledovala jsem zprávy a říkala si, co přijde, ale z toho se člověk jenom zblázní. Teď už zprávy pozoruji z povzdálí a snažím se to brát, jak to je. Samozřejmě neříkám, že je mi situace lhostejná a chtěla bych ji zlehčovat. To ani náhodou. To, co se děje je šílený a já jenom děkuji všem lidem, co tam za nás venku bojují.

Helena: Musím se přiznat, že první dny jsem měla trošičku strach a bála jsem se, co nás čeká. Nebála jsem se ani tak samotné nemoci, jako omezení, které nás čekají. Každý den nevíte, co přijde, a to je frustrující. Upřímně jsem typ člověka, který nesnáší, když se mu něco zakazuje a bojí se o svoji svobodu. Teď už je to ale mnohem lepší a snažím se celou věc otočit k tomu, abych byla více produktivní. Takovouhle “pauzu” od normálního života jsem potřebovala. Zprávy už skoro vůbec nečtu, jen sleduji nová opatření a důležité informace. Cokoliv navíc nechci vědět, a tak chráním svoji psychickou stránku.

Co si na té druhé vážíte nejvíce?

Mariana: U Helči asi pracovitosti, a tak nějak celkově „parťáctví“. Vím, že se na ni můžu kdykoliv spolehnout.

Helena: Já si na Mariánce nejvíce vážím toho, že je pokorná. Znám hodně lidí, kteří dokázali mnohem méně než ona a pokoru bohužel ztratili. A samozřejmě smysl pro humor a ochotu. Myslím, že kdyby se cokoliv stalo a já bych Mariánce o půlnoci zavolala, tak přijede.

Vaše podcasty dosahují prvních příček žebříčku na Spotify. Čím si myslíte, že jste zaujaly své posluchače? 

Mariana: Podle reakcí od lidí si myslím, že tím, že si na nic nehrajeme. Prostě si sedneme k mikrofonu, dáme si téma, mluvíme a pak to nesestříhané nahodíme. Lidi pak mají pocit, že na tom kafi s námi opravdu sedí. Chodí nám krásné zprávy a jsme za to moc rády.

Helena: V tomhle naprosto souhlasím s Mariánkou. Myslím si, že je to zkrátka tím, že spolu mluvíme přesně tak, jako když spolu jdeme na kafe do kavárny. Nic si nepřipravujeme, nemáme scénáře a mluvíme zásadně jen o věcech, které jsme samy zažily a nerady rozebíráme nějaká vážná témata. Samotnou mě to totiž moc nebaví poslouchat a mám z toho fakt depku (smích). Chci, aby si lidi u podcastu vydechli, pobavili se. A nejspíš se nám to daří.

Helenko, musím jenom souhlasit. I mně se samotné líbí, že jsou o uvolněných tématech, jako jsou vztahy, o vnímání sebe samotné, o životě influencerů nebo sociálních sítích. Oblíbeným tématem jsou však muži. Prásknu na vás, že jste obě dvě single. Nebo… Změnilo se něco? 

Mariana: Haha, bohužel ne. A ta karanténa tomu zatím teda moc nepomáhá (smích).

Helena: Přiznávám se, že i u mě je status single stále aktuální. Zrovna jsme si před pár dny s Mariánkou říkaly, že předtím si najít normálního kluka byl oříšek, ale teď v karanténě je to sakra velký ořech (smích).

Jaký muž má u vás šanci? 

Mariana: Já asi neumím říct nějakou přesnou definici. Stejně vím, že až to přijde, tak to přijde a nezáleží na tom, jestli splňuje moje podmínky. Pro mě je jen hodně důležité, aby byl cílevědomý a pracovitý a abych si s ním rozuměla.

Helena: Já se chci hrozně smát. Já to říkám pořád a už jsem s tím otravná. Pro mě je hrozně důležité, aby byl kluk vtipný. Je to dokonce věc, přes kterou nejede vlak (smích). Pak to mám dost podobné jako Mari a to, aby byl pracovitý a cílevědomý. Ale co si budeme povídat, pokud mě bude mít opravdu rád a já jeho, tak mu jsem ochotna nějaké ty “požadavky” odpustit (smích).

Co by rozhodně dělat neměl? 

Mariana: Rozhodně by se mi neměl vysmívat za mou influencerskou práci, ale podporovat mě. Vím, že to spousta lidí třeba ještě nechápe a já bych si s takovým klukem dlouho nerozuměla.

Helena: Nesnáším, když ke mně kluci mluví sprostě. Přiznávám se, že sama občas mluvím opravdu jako dlaždič, ale kdykoliv se mi někdo líbí, okamžitě přestávám tyhle slova používat. Určitě by mi také neměl bránit v kontaktu s mými kamarády a rodinou. V partnerovi hledám opravdu maximální oporu, a pokud by se mi vysmíval a nebral vážně to, co dělám, nebylo by to vůbec v pořádku a s takovým klukem bych nemohla být.

Jaký je podle vás ten největší trapas ženy, který může způsobit před svým partnerem? 

Mariana: No, za mě je to určitě, ehm,… ulevit si (smích).

Helena: Jakýkoliv nevábný vycházející zvuk, co žena dovede (smích).

Jeden z posledních podcastů byl věnovaný tipům, jak zvládat karanténu. Jaký největší přínos vám současná situace přinesla? 

Mariana: Začala jsem na sobě pracovat. Konečně jsem se zaměřila sama na sebe, začala jsem cvičit, lépe jíst, učit se španělsky, atd. Řekla jsem si, že když už ta karanténa je, chci z ní vytřískat to nejlepší.

Helena: Mně přijde, že jsem si celkově dala dohromady svůj život. Poslední 2 měsíce před karanténou byly pro mě dost náročné. Byla jsem vyčerpaná jak psychicky, tak i fyzicky. Karanténa mi dala to, že jsem přemýšlela nad tím, co chci v životě dělat. A začala jsem u aktivního natáčení videí na YouTube, přemýšlení nad strategií mého Instagramu, aby měl nějakou přidanou hodnotu. Věnuji se také mému tělu, lépe se stravuji, hýbu, tak jako Mariánka. Musím říct, že už je to 13 dní a cítím se zatraceně skvěle!

Trávíte teď více času s rodinou. Jaká je vaše nejkrásnější vzpomínka z dětství? 

Mariana: Určitě nějaká společná dovolená.

Helena: Upřímně vůbec nevím. Já měla celkově krásné dětství. Jednu vzpomínku asi neumím vybrat.

Jste takové, čím jste vždycky chtěly být, nebo váš dětský sen byl malován poněkud jinak? 

Mariana: Já chtěla být právničkou nebo herečkou. Asi mě nikdy nenapadlo, že se budu živit na nějaké sociální síti, jelikož v té době to ještě nefungovalo. Já byla ráda, že jsem se občas doma připojila na internet. Tenkrát to ještě vydávalo takové šílené zvuky (smích). Takže já si to určitě malovala jinak, ale jsem ráda za to, co teď mám a co ještě snad mít i budu. Teď se chci zaměřit hlavně na hudbu.

Helena: Já jsem jako malá chtěla být sekretářkou. Teď už bych nic takového nechtěla dělat a upřímně si myslím, že bych se někde v kanceláři unudila k smrti. Miluji totiž kontakt s lidmi a velké prostory, které by mi zřejmě nebyly nabídnuty (smích). Vím, že jsem jako malá chtěla být sekretářkou, protože vždycky, když to někdo zmínil, rodiče to vnímali, jako kdyby řekl, že je pop star. Takže jsem logicky chtěla být pro rodiče jejich pop star (smích).

Co uděláte jako první, až pomine doba virová a bude opět povolený volný pohyb osob? 

Mariana: Půjdu na snídani někam do kavárny, odpoledne se projít do města a večer někam do hospody s kamarády.

Helena: Haha, mám úplně stejné plány, takže doufám, že mě Mari vezme s sebou (smích)!

Zdroj fotografií: Osobní fotoarchiv Mariany Prachařové a Heleny Navrátilové

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram