Martina Pěnkavová vítězkou BATIST Nej sestřičky 2017

Martina Pěnkavová vítězkou BATIST Nej sestřičky 2017

V nemocnici Bulovka mohou bouchnout rychlé špunty. Jejich zdravotní sestřička Martina Pěnkavová vyhrála titul Nej sestřička 2017.

Letos se již po deváté soutěžilo o titul BATIST Nej sestřička a to v sobotu 7. října 2017. Do soutěže, kde vůbec nejde o fyzickou krásu, ale hlavním kritériem je odbornost a lidský přístup, se přihlásilo 541 zdravotních sester, z kterých bylo vybráno 12 sestřiček, které se představily v divadle v Náchodě v rámci finálního večera. Musely projevit svůj šarm, pohotovost, šikovnost a smysl pro legraci. Všechny finalistky se moc těšily, ale pochopitelně pociťovaly trému. Jejich večer doprovodila celá řada osobností; Martin Chodúr, Michaela Gemrotová, Heidi Janků, Marian Vojtko, Standa Hložek, Hanka Křížková či trio s písněmi z muzikálu MammaMia!  Jitka Asterová, Míša Nosková či Bořek Slezáček.

Nabitá známými jmény byla i porota, zasedli do ní místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovaci Pavel Bělobrádek, poslankyně PČR Soňa Marková, ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, prezidentka České asociace sester Martina Šochmanová, starosta města Náchod Jan Birke, herec Jan Přeučil, lékař Radim Uzel, herec Pavel Trávníček s manželkou, herečka Uršula Kluková, Kateřina Kornová či generální ředitel Batist Medical Tomáš Mertlík. Úkolu moderování se perfektně zhostili Daniela Šinkorová a Mirek Šimůnek. Zvolit Nej sestřičku pro rok 2017 samozřejmě nebyla hračka.

 

Nakonec první místo mezi zdravotními sestřičkami získala Martina Pěnkavová (42), staniční sestra oddělení dětské chirurgie a traumatologie v Nemocnici na Bulovce.

 

Jsem hrozně šťastná a dojatá, ale zároveň mě mrzí, že to ocenění nemohou získat všechny mé kolegyně, co jsou tady. Já jsem z Bulovky a přijeli mně podpořit nejen rodiče, ale i vrchní a hlavní sestra. Do práce jdu poprvé v pondělí a určitě si vezmu na sebe soutěžní zdravotnický oblek s těmi žirafkami, to se bude dětem líbit a určitě se to bude líbit i kolegům a kolegyním v práci. Někteří totiž ani nevědí, že jsem se do této soutěže přihlásila,“ řekla se slzami na krajíčku letošní Nej sestřička Martina Pěnkavová.

 

Na druhém místě BATIST Nej Sestřička 2017 se umístila staniční sestra z onkologického oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové Andrea Nečasová (38) a třetí místo získala Marie Lulková (44), vrchní sestra z dětské kliniky Masarykovy nemocnice Ústí nad Labem. Cenu BATIST Nej sestřička Sympatie získala Marie Kahudová (44), vedoucí sestra ortopedicko-traumatologického oddělení z Nemocnice v Prachaticích.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram