Masarykovo nádraží v Praze se změní podle světové architektury

Masarykovo nádraží v Praze se změní podle světové architektury

Projekt, který oživí Masarykovo nádraží v Praze, bude obsahovat víceúčelové objekty. Jeho dokončení se můžeme dočkat již v roce 2023.

Investiční skupina Penta projekt vyhlásila soutěž na obnovení a inovaci Masarykova nádraží v Praze. Mezi přihlášenými byli známí designéři, avšak na první pohled nejvíce zaujala architektka Zaha Hadid. Ta před nedávnem zemřela, avšak na projektu v rámci tří let s investiční skupinou pracovala. Projekt nazvali Central Business District.

„Vypsali jsme soutěž, kam se přihlásila skutečná esa. Projekt Zahy byl jasně nejlepší, přesto jsme na něm skoro tři roky společně pracovali. Přistupovali jsme k němu s velkou pokorou, šance změnit velkou část centra Prahy bývá naprosto výjimečná i po dlouhých desetiletích,“ svěřil se jeden z partnerů Marek Dospiva.

Zastavěné plochy nádraží a Florence tak dostanou zbrusu nový kabátek. A snad také přilákají více turistů i místních obyvatel. Vzniknou tu kanceláře, obchody, restaurace i zelené plochy. Ostatně příroda je dnes hlavním aspektem planety. Své si v projektu prorazil i urbanistický styl, kterého se Hadid držela. Jak jsou na tom další tvary, a zda se vám líbí zlaté lišty na budovách, již posuďte sami…

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram