Mauve nálada podle značky Roksanda

Mauve nálada podle značky Roksanda

Návrhářka Roksanda Ilincic předvídá u svých zákaznic vybíravost. A tak jim se svou novou kolekcí pro Podzim/Zima 2016-2017 vychází vstříc.

Roksanda Ilincic je jednou z našich nejoblíbenějších módních návrhářek, které své kolekce pravidelně předvádějí na londýnském Týdnu módy. Má šmrnc, neokoukané nápady a vyniká ve střizích. Jinak tomu není ani u její nové kolekce pro sezónu Podzim/Zima 2016-2017. V poslední jarní a letní kolekci si návrhářka pohrávala s inspirací puzzlemi, ty už jsou ale dávno pryč! Společným znakem modelů jsou tentokrát černé mašle, které Roksanda používá k oživení celkového dojmu u topů, šatů i kabátů.

Kolekce je sem tam protknula výraznými barvami, ale nejčastěji se držela mauve barev, tedy takových typicky tmavších podzimních odstínů modré, fialové, béžové, vínové a dalších. Roksanda Ilincic je zvyklá používat velmi živé barvy, v podzimní a zimní kolekci se trochu utlumila, ale její tvorbě to není na škodu.

Některé ze střihů, které se v kolekci objevují, nám připomínají retro styl, jiné dokonce vintage - jen krajku nahrazují poloprůhledné materiály. A aby vám na podzim a v zimě nebyla v Roksandě zima, Ilincic nezapomíná na kabáty a kožichy. A především u kabátů návrhářka svým zákaznicím nabízí širokou paletu možností. Žena podle Roksandy Ilincic by se nám v nových modelech dokonale hodila do stylu art deco a její modely jako inspirace 20. a 30. léty.

Módní přehlídku, jak to u většiny značek bývá, uzavíraly večerní róby. Roksanda zůstala věrná barvám z předešlé části kolekce, jen je ozdobila oranžovozlatou nití, výšivkou na průhledné látce nebo mašlí kolem krku.

Foto: style.com, elle.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram