MBPFW - Tak jsme to všichni zdárně přežili, prožili a snad i užili

MBPFW - Tak jsme to všichni zdárně přežili, prožili a snad i užili

Tak jsme to všichni zdárně přežili, prožili a snad i užili! Pražský fashionweek je u konce a my vám přinášíme jeho shrnutí. 

Pavel Brejcha, Odivi, Lukáš Macháček

Na letošním F/W16 se představilo celkem 19 návrhářů a to včetně nadějných studentů, kteří vnesli své vize na pole světového módního dění. Jaké tedy budou podle nich tendence příští sezony?

1. Oversized péřovky
Řeknete si, že to není žádná novinka, ale vyvedeme vás z omylu! Nemáme na mysli žádné prošívané buřtíky. Právě naopak, originální střihová řešení, potisky a materiály. To všechno dělá z nudné bundy ten pravý „must have“ kousek.

Klára Válková, Jakub Polanka, Pavel Brejcha

2. Už žádné bokové skinny jeans!
Na scénu přicházejí klasické střihy, zvýšené pasy a hlavně široké nohavice, které lichotí i ženám s absencí dokonalé postavy, jelikož zakryjí co mají a opticky prodlouží nohy. 

Chatty, Lukáš Lindner, Jakub Polanka


Odivi, Lukáš Lindner, Zuzana Kubíčková

3. Barevné akcenty
Výrazné barevné kontrasty v detailech i v celé ploše byly nepřehlédnutelné. Jasně žlutá, modrá, červená nebo fuchsiová doplňovaly mnohdy tlumenější celek. Skvělá zpráva pro ty, kteří barvám příliš neholdují a dávají přednost monochromatické klasice, i nepatrný detail (rukavice, šála) zářivé barvy vás může zachránit.


LaFormela, Chatty, Lukáš Lindner


Chatty, LaFormela, Jan Černý


Zuzana Kubíčková, Jakub Polanka, Lukáš Lindner

4. Maxi kabáty
Příští zimu rozhodně mrznout nebudeme. Maxidélka kabátů pod kolena nebo až ke kotníkům letošnímu molu kralovala. A nebyly to pouze kabáty, ale i vesty nebo pláště.


Lukáš Macháček, Zuzana Kubíčková, Kateřina geislerová


Lukáš Lindner, Pešková/Jakab, Monika Drápalová

5. Kožichy a jiné chlupatice
Všichni dobře víme, že kožešina ať už přírodní nebo umělá k zimě neodmyslitelně patří. Na mole se však objevily i materiály, které svojí strukturou kožešinu nápadně připomínaly a vzbuzovaly dojem pohodlí a komfortu. Použití se neomezovalo pouze na límce, ale i méně tradičně na šaty, kapsy a rukávy mikin.


Zuzana Kubíčková, LaFormela, Odivi
 


Chatty, Odivi, Lukáš Lindner

6. Transformace
Hra se samotnou formou oděvu nás letos bavila. Kabáty oblečené vzhůru nohama, předem dozadu nebo naruby. Prostě oblečení oblečené tak trochu „jinak“.


Chatty, Jakub Polanka, Pešková/Jakab


Kateřina Geislerová, Jakub Polanka, Kateřina Geislerová
 

Foto:mbpfw

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram