Mezinárodní hosté a profesionální týmy na podzimní edici MBPFW

Mezinárodní hosté a profesionální týmy na podzimní edici MBPFW

Čestným hostem MBPFW bude legenda světového designu Karim Rashid, přehlídku současné nizozemské módní tvorby přiveze módní odborník Rachid Naas a na domácí módní návrháře se přijedou podívat z italského Vogue.

Karim Rashid – čestným hostem přehlídkového programu bude jeden z nejproduktivnějších a nejkreativnějších designérů současnosti Karim Rashid. Vizionář, který má na svém kontě přes tři tisíce návrhů designu produktů a tři stovky významných ocenění a jehož práce je zastoupena ve více než dvaceti stálých sbírkách, je proslulý nekonvenčním stylem spojujícím prvky minimalismu s převážně organickými tvary. Rashid v úterý 4. září v Clam-Gallasově paláci osobně představí sérii originálních grafických motivů určenou pro ochranné obaly nejprogresivnějšího bezdýmného výrobku IQOS od společnosti Philip Morris International.

Rachid Naas se dvacet let pohybuje ve světě módy v rolích produkčního, nákupčího, kurátora a specialisty na vizuální komunikaci. Jako nezávislý konzultant spolupracuje s mezinárodními značkami jako Calvin Klein, Nike, japonské tenisky Onitsuka Tiger či magazín Wallpaper. Naas také spolupracuje s nizozemskou uměleckou akademií ArtEZ a je spoluzakladatelem maastrichtského Forza Fashion House – platformy, která se věnuje objevování módních talentů a podpoře módního průmyslu. V pondělí 3. září ve spolupráci s časopisem Dolce Vita představí svůj výběr současné nizozemské módní tvorby.

Alberto Calabrese, Vogue Italia – na tvorbu našich návrhářů se podruhé přijede podívat přispěvatel italské edice ikonického módního magazínu Vogue. Calabrese se dlouhodobě věnuje objevování módních talentů, je spoluautorem přílohy Vogue Talents a publikuje také v italských edicích časopisů L’Officiel a L’Officiel Homme.

Marcelo Horacio Maquieira, A Shaded View on Fashion by Diane Pernet – dnes již kultovní blog A Shaded View on Fashion založený v roce 2005 respektovanou módní novinářkou, kritičkou a kurátorkou Diane Pernet, který je dosahem považovaný za mainstreamové médium, v Praze zastoupí jeho amsterodamský přispěvatel Marcelo Horacio Maquieira.

Mallory Chin a Heison Ho, Hypebeast – redaktorka a fotograf jednoho z nejvlivnějších lifestylových médií současnosti, magazínu Hypebeast, jehož instagramový účet sleduje 6,5 milionu odběratelů. Mallory Chin je redaktorkou hongkongské edice Hypebeast se zaměřením zejména na streetstyle, sport a cestování. Heison Ho se věnuje módní fotografii, zejména pak pánské módě a streetstylu.

Guillaume Roujas– Roujas bude opět oficiálním fotografem přehlídek. Chaco Abou Jaoude – po spolupráci s českými designéry z minulého roku se do Prahy vrací hledat další nové talenty také zástupce věhlasného pařížského showroomu Romeo, který už téměř dvacet let reprezentuje eklektický mix vysoce kreativní návrhářské módy a etablovaných značek z celého světa. Tomi Paull – pro nové originální kusy do své kolekce se vrací již obvyklý host MBPFW, majitel pařížského showroomu Other/Wise. Paull strategicky sleduje vývoj na české módní scéně a v minulých letech na MBPFW navázal spolupráci se značkou LAFORMELA.

Profesionální týmy

Kevin.Murphy – Pod vedením SESSION.MASTERA a majitele studia s   t   o   l   e   n  Craiga Hughana a předního českého hair stylisty a majitele stejnojmenného salónu Roberta Starého se již tradičně o vlasový styling módních přehlídek postará tým KEVIN.MURPHY, který tvoří profesionálové z Austrálie, Nového Zélandu, USA, Velké Británie, Polska, Česka a Slovenska. 

Douglas a Lancôme – Novým make-up partnerem módních přehlídek je tradiční francouzská značka Lancôme, již bude na Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku reprezentovat její Make-up Artist Valentina Borgolova z Ruska. Kompletní looky vytvořili Filip Novák a Kristýna Hošková. 

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram