Michaela Gemrotová v běloruském finále uspěla

Michaela Gemrotová v běloruském finále uspěla

Na 25. ročníku mezinárodního festivalu východní Evropy Slovanský bazar v běloruském Vitěbsku nás ve dnech 12. - 20. července reprezentuje operní a muzikálová zpěvačka Michaela Gemrotová. 

Kdo je Michaela Gemrotová

Michaela Gemrotová se narodila v roce 1986 v Písku. Svá studia zahájila na Gymnáziu Jana Nerudy s hudebním zaměřením ve třídě docentky Magdalény Hajóssyové, dále pokračovala na Pražské konzervatoři (u Romana Janála, posléze u Zuzany Lászlóové). V roce 2008 byla přijata na Vysokou školu múzických umění v Bratislavě, kde se stala posluchačkou profesorky Hany Štolfové-Bandové. Studia ukončila v roce 2013 na Akademii múzických umění v Praze u Heleny Kaupové.

V rámci své operní a koncertní činnosti vystupuje na mnoha evropských pódiích (Itálie, Německo, Rakousko, Slovensko, Maďarsko, Francie, Anglie, Belgie, Bulharsko). Od roku 2013 hostuje též v Národním divadle v Praze.

Michaela se porotě a publiku představila se dvěma písněmi, se kterými nejen u diváků, ale i u mezinárodní poroty bodovala. V porotě sedělo 8 zástupců zúčastněných zemí, například Valery Leontiev, populární zpěvák z Ruska nebo populární zpěvačka a známá i u nás, Maryla Rodiwicz. Česká republika letos svého zástupce v porotě bohužel neměla. První finálový večer Michaela zpívala s velkým orchestrem pod vedením dirigenta Michaila Finberga píseň složenou pro tento festival Pláč (autor hudby Tomáš Živor, text Tomáš Živor a Michaela Gemrotová). Druhý finálový večer si Michaela vybrala ústřední melodii poslední Bondovky - Spectre, kterou známe v podání Sama Smitha - Writing´s On The Wall.

Na závěrečném ukončení festivalu získala Michaela Gemotová zvláštní cenu prezidenta Běloruska "Славянская надежда", která je udělována teprve podruhé ve své historii za nejlepší přednes a výraz v interpretaci písní. V hodnocení poroty se umístila Michaela Gemrotová v první polovině všech finalistů. Michaela patřila bezesporu k nejkrásnějším účastnicím festivalu a postoupila mezi posledních 15 finalistů.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram