Michelle Obama zářila na festivalu Essence v disco kostýmku

Michelle Obama zářila na festivalu Essence v disco kostýmku

Hudební festival Essence, který se každoročně koná v New Orleans, hostil letos výjimečného speakera. Michelle Obama zářila nejen outfitem, ale především svým plamenným projevem věnovaným ženám.

Festival zasvěcený ženám a afroamerické kultuře

Essence Music Festival je hudební festival zasvěcený Afroameričankám. Koná se již od roku 1995. Vystupují zde různé kapely zastupující žánry jako R&B, Soul, Funk, Gospel, Blues, Hip-Hop, Jazz, Reggae či New Jack Swing. Festival se každoročně koná v New Orleans a ročně jej navštívípřes půl milionu návštěvníků. Kromě hudby je zde každoročně hojné zastoupení zajímavých osobností. Letos zde v diskuzi vystoupila i manželka amerického prezidenta Michelle Obama.

Účastníky diskuze zajímalo především to, jaké je to být první dámou Ameriky. A ačkoli tuto otázku slýchá Michelle Obama dnes a denně, odpověděla na všechny otázky týkající se jejího žití v Bílém domě a kampaně, která tomu předcházela.

„Během kampaně jsem se na chvíli stala naštvanou afroamerickou ženou, která stojí po boku svého muže. Čím jsem byla populárnější, tím více se mě snažili lidé napříč politickým spektrem - republikáni i demokraté - srazit na kolena a nejlepší cesta, jak to všechno zvládnout, bylo soustředit se na jedinou věc, které se ti lidé báli: síla afroamerické ženy," sdělovala publiku své upřímné pocity Michelle Obama. „Musela jsem si zasloužit přízeň a věděla jsem, že si rychle musím ujasnit, kdo vlastně jsem, co chci a přesvědčit všechny mladé tam venku, že všichni lidé odlišné rasy s tím bojují. Lidé si nás zařadí negativně ještě než dostaneme šanci vyjít ven a říct jim náš příběh," říkala o svých překážkách bývalá první dáma Ameriky se slzami v očích.

Královna disca a elegance

Právě zde na Essence Festivalu započala Michelle také svou „tour" se svou novou knihou Becoming, která je k dostání i u českých knihkupců. Právě na knihu se ptali diváci nejčastěji. Přišla řeč také na její pobyt v Bílém domě a její dvě dcerky. Hlavním tématem pak bylšatník první dámy. Michelle Obama je známá podporou mladých amerických designérů a podle toho vypadá i její styl. Na festival do New Orleans dorazila v námořnickém kostýmku s flitry od Sergio Hudson. Krátké rukávy a okrouhlé boky vypasované saténovým páskem Michelle náramně sednou a díky flitrům se první dáma proměnila na královnu parketu, která si dokáže užít i tak divoký festival, jako je právě Essence.

Během rozhovoru na Essence došlo také na politická témata. Kroměglobálního oteplování a současného prezidenta USA Donalda Trumpa přišla řeč také na blížící se primárky v roce 2020.

„Je příliš brzy něco hodnotit. Je to jako vědět, kdo vyhraje semifinále na světovém šampionátu, který se ještě ani nekonal. Věci se ještě budou měnit, hlavní jsou konečné volby, ať zvítězí v primárkách kdokoli, musíme sledovat všechny a podporovat a dávat rady každému, kdo o to požádá,"  říká o blížících se volbách manželka bývalého prezidenta USA Baracka Obami.

Vlasy bohyně

Kromě outfitu zářila Michelle Obama i svým novým účesem. Vlasy měla nakadeřené do prstýnkových kudrlinek. K tomu všemu přidala první dáma blonďatý přeliv, který dodal účesu hravost a odvázanost. Inspiraci podle všeho Michelle Obama čerpala od zpěvačky Beyoncé, která se objevovala s podobným hairstylem.

Kromě nádherného outfitu a účesu si Michelle na diskuzi přinesla i několik zajímavých poselství například o manželství a rodinném životě. 

„Můj muž je můj spoluhráč, se kterým chci vyhrát. Musí být silný a musí být v pohodě s tím, že silná budu i já," zaznělo během Essence Music Festivalu. „Můj otec a můj bratr měli největší vliv na moje sebevědomí, protože jsem vyrůstala v rodině, kde mě muži milovali a respektovali, říkali mi, jak jsem krásná a jednali se mnou jako se sobě rovným. Díky tomu, že mi nikdy neublížili a starali se o mě, nasadili laťku hodně vysoko, " dodala Michelle.

 

Vrchol kariéry

Jak již bylo řečeno, kostýmek, který zvolila Michelle Obama, je z dílny slavného losangeleského návrháře Sergia Hudsona. Ten zažívá vrchol své kariéry. Jeho návrhy plní šatníky těch nejmocnějších žen na planetě. V únoru si na výlet po New Yorku vzala jeho červený kostýmek Amal Clooney. V tentýž měsíc přidala Beyoncé na Instagram fotku v bílém kostýmku s odvážným výstřihem od téhož návrháře. Michelle Obama se Sergiem Hudsonem spolupracuje dlouhodobě. Jeho návrhy obléká především na významné akce. Essence Festival rozhodně významnou akcí je, a my věříme, stejně jako pořadatelé festivalu, že se zde Michelle Obama neobjevila naposledy.

British Vogue; HuffPost; CNN

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram