Milan Polák z Different.cz o oblíbených značkách i trendech léta 2017

Milan Polák z Different.cz o oblíbených značkách i trendech léta 2017

E-shop different.cz asi každý zná. Jeho majitel Milan Polák nám exkluzivně odpověděl na to, jaké jsou trendy pro letošní léto a proč si ženy zamilovaly boty Melissa.

Na co se váš e-shop primárně zaměřuje?

Na počátku nápadu založení e-shopu www.different.cz v roce 2008 byla nespokojenost s českou módní scénou. Nuda, samá černá a šedá barva, nápisy přes celá prsa a outdorové oblečení v restauracích, divadlech a v ulicích. A jelikož se nám do životní cesty přimotala španělská značka Desigual, která byla přesným opakem tohoto všeho, tak jsme se rozhodli, že zkusíme české ulice změnit. Na počátku byly temperamentní španělské a brazilské značky, ale postupně jsme s naším týmem začali na módních veletrzích hledat i další kousky, které budou originální a naši zákazníci si je zamilují.

Proč Different? Co je na e-shopu nebo nabízeném zboží jiného než u konkurence?

"Different" byl na počátku hlavně náš sortiment a portfolio značek. Šli jsme cestou neznámých značek, které jsme do ČR přivezli jako první. To je třeba Santoro London, Disaster Designs atd. Ale s růstem jsme samozřejmě zařazovali i známější brandy, ale i ze světových značek Converse, Tommy Hilfiger nebo Calvin Klein se snažíme vybírat ty nejoriginálnější módní kousky. Basic u nás moc nenajdete. My jsme si za tu dobu vyzkoušeli, že neumíme prodávat něco, co se nám samotným nelíbí a nebaví nás. Zákazníci to prostě dřív nebo později odhalí a značky se nám prostě prodávaly hůř.

Co mají u vás zákaznice nejraději a jaká značka se nejvíce prodává?

Pořád je u nás nejzásadnější značka Desigual, ale už ji dohání mnoho dalších brandů. Třeba tenisky Converse jsou prostě klasika, která je nesmrtelná. A dle centrály Converse jsme jediný e-shop, který dokáže prodat ty nejzajímavější kousky z kolekce. Na tom vidíme, že naši zákazníci se prostě nebojí a to je super :)

Jaký trend vládne pro léto 2017 mezi obuví a kabelkami z vašeho pohledu?

Je tu velká vlna tzv. reversible bags, kde kabelku můžete buď celou otočit naruby, a nebo přecvaknout přední část. A tím si vlastně sice koupíte jednu kabelku, ale pro okolí to vypadá, že máte dvě, protože si ji prostě druhý den otočíte a je to. V obuvi hodně pociťujeme tlak na pohodlnost, a tak jsme rádi, že i naše značky pracují na tom, aby měly ortopedicky tvarované vložky, kvalitní podrážky nebo stélky z paměťové pěny. Ženy si v podpatcích ničí nohy dost, a tak pak od balerínek očekávají velké pohodlí. Za krásu se trošku trpí, a tak chtějí těmi balerínkami nohám malinko ulevit.

Velmi populární je u vás značka Melissa. V čem si myslíte, že lpí to know-how, pro nějž si ženy tyto botky oblíbily?

Nádherné designy, na kterých Melissa spolupracuje s nejuznávanějšími světovými návrháři, jako je třeba Karl Lagerfeld. Navíc jsou skvěle pohodlné a jak už všechny ženy vědí, tak nádherně voní po žvýkačkách. Boty Melissa jsou naše srdcovka a milujeme je vlastně už od roku 2008, kdy jsme začali prodávat první kolekci.A viděli jste novou kolekci? Ta je prostě nádherná!

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram