Mladí návrháři zahájili Týden France v Praze 2015

Mladí návrháři zahájili Týden France v Praze 2015

Módní show v Rezidenci primátora hl. m. Prahy odstartovala další ročník festivalu česko-francouzského přátelství.

Francouzský institut v Praze pořádá již druhý ročník festivalu česko-francouzského přátelství, který se koná od 29. května do 14. června pod záštitou velvyslance Jean-Pierra Asvazadouriana.

A přestože si milovníci francouzského stylu života a kultury začali užívat celé řady událostí, setkání a slavností, které budou v centru hlavního města probíhat po celé dva týdny už v neděli. Oslava česko-francouzského přátelství byla oficiálně zahájena pondělní módní přehlídkou mladých návrhářů, která se pod záštitou radní hl. m. Prahy pro oblast sociální politiky a školství Ing. Mgr. Ireny Ropkové stejně jako v loňském roce konala v Rezidenci primátora hl. m. Prahy, kde nemohla chybět ani naše redakce.

Módní show s názvem NEW TRADITION byla vyvrcholením dlouhodobé spolupráce studentů z francouzského Lycée des métiers Les Coteaux v Cannes a začínajících návrhářů z Vyšší odborné školy oděvního návrhářství v Praze.

 

 

Jak už samotný název módní show napovídá, klíčovou myšlenkou byla tradice, proto jsou veškeré modely zde představené inspirovány čistě folklorními prvky českých a moravských krojů, které se v originálním pojetí nadějné budoucí vlny českého návrhářství mění v nadčasové.

 

Zdroj: Redakce Moda.cz
Foto: Lukáš Hausenblas

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram