Mladý obal představil luxusní krabici od bot, která slouží jako botník

Mladý obal představil luxusní krabici od bot, která slouží jako botník

Víceúčelový design studentky Kateřiny Hrubé bodoval v mezinárodní soutěži obalů, jejímž letošním tématem bylo take away. Její praktický box na boty Shoe Cabinet jí vynesl třetí místo.

Prostor na boty je problém, který řeší spousta žen. Ne každému se poštěstí, aby měl každý pár bot pěkně zarovnaný ve velké skříni nebo rovnou v šatně. Málo místa na boty se ve své práci snažila vyřešit Kateřina Hrubá, která vytvořila víceúčelovou krabici na boty a dostala se tak do TOP trojky studentů designu ve středoškolské kategorii.

Pokud si chcete zachovat boty v daném tvaru, není klasický botník ideální volbou. Obal Shoe Cabinet povyšuje běžnou krabici na boty na luxusní držák, který díky svému rozložení na dvě části poskytuje bezpečné místo pro luxusnější kousky obuvi. Z rozložených krabic je také možné sestavit samotný botník nebo se mohou zavěšené využít k odkládání dalších věcí. Z běžné krabice se tak stává něco dalšího, co je nejen použitelné, ale také praktické a hezké.

 

Na 2. místě v kategorii studentů středních a vyšších odborných škol se umístila Andrea Bimková s jednoduchým přířezem, který slouží k odnesení standardní plastové misky z čínského bistra. Svým desénovým provedením vytvoří tvar pagody, symbol asijské kultury.
 

 

1.místo v této kategorii patří Anně Navrátilové a jejímu obalu s názvem Pojď!. Jedná se o cestovní obal na jednu porci psího krmiva a vody. Obal je přenosný, skladný a znovu použitelný.

 

Absolutním vítězem mezi studenty vysokých škol a designéry do 30 let se stal Michal Marko ze Slovenska, který vytvořil unikátní obal na potraviny, o jehož jedinečnosti vypovídá samotný název: Eat your Food, Grow a Plant, Save a Planet.

Tuto misku na potraviny z biodegradovatelného materiálu lze využít nejen k přenesení pokrmů, ale současně k zasazení semínek ukrytých pod etiketou. A po vyklíčení mohou být spolu s nádobou zasazeny do země.

 

2. místo patří Petře Vlčkové za její nádobu k bezpečnému sběru injekčních stříkaček pro adiktologické pracovníky.

 

 

A jako 3. se umístili Ondřej Elfmark a Jakub Lekeš s jídelním pouzdrem na cesty, kde nechybí květina ani virtuální propojení s někým blízkým.

 

Mladý obal je soutěž v obalovém designu určená mladým tvůrcům do 30 let. Soutěž si od svého založení v roce 1996 vydobyla mezinárodní reputaci a výrazné postavení mezi soutěžemi pro mladé designéry. Každý rok se do ní hlásí několik set účastníků z několika desítek zemí světa.

Letošní oceněné práce na téma take away jsou od 4. června do 4. července 2014 k vidění v galerii CZECHDESIGN, Vojtěšská 3, Praha 1.

Následně se výstava Mladého obalu 2014 vydá na cesty po středoevropských galeriích. V galerii CZECHDESIGN i během výstav bude k dostání také katalog soutěže, jehož autorkou je grafická designérka Tereza Bierská.

Zdroj: CZECHDESIGN a Mladý obal

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram