Móda dává každé ženě neomezené možnosti vyjádřit sebe samu

Móda dává každé ženě neomezené možnosti vyjádřit sebe samu

Na módě mám ráda její hravost a možnost ukázat naši individualitu a krásu, říká venezuelská módní návrhářka žijící v Praze a zakladatelka značky Gianni di Leo.

Gianni je venezuelská módní návrhářka a stylistka, která studovala módní návrhářství v Institutu De Diseňo Centro Grafico De Technologia v Maracay.

„Od chvíle, kdy jsem začala studovat, se projevila moje vášeň pro návrhářství a móda mě úplně pohltila. Vždy jsem chtěla být mezi nejlepšími a dávala jsem studiu a tvorbě to nejlepší, co ve mně bylo,“ říká Gianni, která od roku 2015 žije se svým manželem a synem v Praze. Při studiích ve Venezuele pracovala jako vedoucí butiku Diesel a byla ráda, že majitel vyhledával studenty módního návrhářství a dával jim možnost neustále obchod vylepšovat novými nápady.

"Vision of elegance and femininity of a modern woman."

 


www.giannidileo.cz

Gianni měla k módě pozitivní vztah již od dětství, kdy byla vyhledávanou „módní stylistkou“ celé rodiny.

„Od malička jsem měla potřebu na svém oblečení něco vylepšovat a oblékat se jinak než ostatní. Samozřejmě, že ne vždy byly moje nápady zcela použitelné, ale většinou byly sestřenice a tety s mým výběrem spokojené. A to mě dělalo šťastnou,“ říká Gianni, která obdivuje styl Coco Chanel a její schopnost vyjádřit ženskost a eleganci v každém modelu. Kromě značky Chanel má ráda také Dior, Fendi nebo Balmain.

Svoji vlastní kolekci Gianni poprvé představila v Praze již v roce 2011 v rámci přehlídek Prague Fashion Weekend. Následovaly další přehlídky a také práce stylistky v nejrůznějších médiích. První vlastní módní přehlídku uspořádala k představení kolekce Jaro – léto 2018 v Míčovně Pražského hradu v listopadu 2017. Krátce na to otevřela svůj vlastní módní ateliér na Malé Straně, kde klientkám nabízí exkluzivní výběr z vlastní tvorby, ale také celkové poradenství v oblasti stylingu.

Pro Gianni je důležité, aby z jejích modelů vyzařovala sofistikovaná ženskost a elegance. Ráda obléká ženy, ze kterých vyzařuje inteligence a charisma a které se umí obléknout správně v souladu se svojí postavou a zdůraznit své přednosti. Mezi českými ženami se jí líbí například styl Daniely Peštové nebo Terezy Maxové. Jako pro většinu žen z Jižní Ameriky je pro Gianni samozřejmé být vždy upravená, sladěná a dbát na výběr oblečení a doplňků. „České ženy se oblékají stylově, elegantně a jednoduše. Ve Venezuele vidím větší podíl ženskosti, svůdnosti a barev. Pro mě je to právě kombinace těchto dvou stylů, která tvoří ideál, a to je přesně to, co bych chtěla, aby vyjadřovala značka Gianni Di Leo.“

Značka Gianni Di Leo obohacuje klasické střihy o jedinečné prvky ženskosti

Gianni si vždy přála mít vlastní značku, do které by mohla projektovat svou kreativitu a představu o ideální módě. Název vznikl z celého jména Gianni, které zní Giannina Crisel Di Leonardo De Vaňatko (ve Venezuele se používají dvě jména a dvě příjmení). V běžném životě používá zkráceně Giannina Di Leonardo a odtud vlastně vznikl název značky Gianni Di Leo.

Hlavním motem značky je dát ženám možnost cítit se krásná a vyjádřit svou vlastní individualitu. To vše prostřednictvím kvality a exkluzivity, s prvky autentičnosti a osobitého stylu. „Chci oblékat všechny ženy, které touží po originalitě a exkluzivitě. Ženy, které mají rády eleganci a klasické střihy, rády je ale obohatí jedinečnými prvky, které oblečení povznesou na novou úroveň,“ říká Gianni, která sama navrhuje všechny modely, vybírá látky a spolu se svým týmem vybírá nejvhodnější střihy. Sama ale modely nešije, na nich pracuje tým prvotřídních švadlen. Modely se šijí buď na míru nebo ve standardních velikostech. Gianni navrhuje také šperky a doplňky, které si nechává vyrábět na zakázku.

Gianni si jako startovací pozici pro svou značku vybrala Prahu, ráda by ji ale během následujících let představila i na dalších trzích a zajímavých módních akcích po celém světě. Z mezinárodních hvězd by toužila oblékat herečku Zendayu nebo královnu Letizii či Catherine, vévodkyni z Cambridge. Pro Gianni je ale stejně důležitá každá klientka, která navštíví její showroom, a proto se vždy snaží, aby si každá žena odnesla z Gianni Di Leo hlavně skvělý zážitek. „Každé klientce nabídneme občerstvení a nejdříve se pobavíme o jejích představách a očekáváních. Poté uděláme barevný test a zjistíme, jaké barvy budou pro klientku nejvhodnější a jestli si bude chtít vybrat z modelů, které máme v showroomu nebo jestli budeme šít na míru. Nejdůležitější ale vše dělat s úsměvem a ten je také nejkrásnějším doplňkem jakéhokoliv modelu,“ říká Gianni.

Nová kolekce inspirována jemnou krásou archandělů

Nová kolekce Jaro – léto 2021 byla inspirována jemnou krásou archandělů, kterou vyjadřuje prostřednictvím linií, střihů a detailů. Nese také název Archandělé. Kolekce je určena pro ženy, které chtějí zazářit ve společnosti v unikátních luxusních šatech, provedených v jednom jedinečném modelu. „Cítila jsem, že je na čase, posunout se o krok dál, že můžeme vytvořit něco opravdu unikátního. Tentokrát jsem se nechala inspirovat jemností, krásou a elegancí archandělů a snažila jsem se tyto atributy přenést do každého modelu. Kolekce je tvořena sedmi originálními kusy, které každý reprezentují jednoho archanděla,“ říká Gianni. Kolekci charakterizuje vzdušné hedvábí, vyšívaná krajka, výšivky provedené z barevných kamenů, které byly vyrobeny speciálně pro tuto kolekci, objem zajištěný volány, svůdné a jemné průhlednosti. Každé šaty mají svojí dominantní barvu, která je dána barvou reprezentující daného archanděla.

Kromě této exkluzivní řady, která je určena pro společenské příležitosti a která spadá do kategorie haute couture, tvoří Gianni také další řady, které vyjadřují koncept Sporty-chic a Ready to Wear. Řada Amazonas nese jasný rukopis Gianni, který spojuje sofistikovanou eleganci a klasické střihy s výraznými originálními prvky. Je ale na rozdíl od modelů haute couture určena pro každodenní nošení pro všechny ženy, které chtějí vyzdvihnout svoji krásu a originalitu. Kromě toho navrhuje plavky, šperky a doplňky. Nová kolekce šperků nazvaná Mia vychází z loga Gianni Di Leo v různých variantách a barvách. Je navržena tak, aby se dala použít pro nejrůznější příležitosti.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram