Móda na cestách v Toskánsku - den šestý

Móda na cestách v Toskánsku - den šestý

Tohle ráno bylo opravdu lenivé a pozvolné... Vždyť už jsme toho za necelý ten týden hodně procestovali, poznali, nafotili a snědli...

Proto dnes nebyl žádný velký kvalt, i když plán jsme měli skvělý - přírodní termální lázně Saturnia. K snídani jsme si každý ulovili něco jednoduchého jako jogurt s ovocem nebo ovesnou kaši a trochu se poflakovali. Vždyť ono sbalit ručník a plavky není tak náročné. 

Vyrazili jsme až kolem jedenácté a měli jsme před sebou dvě a půl hodiny cesty podle navigace. Protože se blížila odpolední siesta, rozhodli jsme se, dát si pizzu v Grossetu - v tom městě ;-) K našemu překvapení byla silnice, po které jsme měli jet, uzavřena. Tak jsme hledali alternativu, protože jak se zdá, tady Toskánci nemají ve zvyku značit vhodné objížďky. Trochu jsme tedy museli improvizovat. Výsledkem toho byla cesta serpentýnama asi ještě o půl hoďky delší. Noo, nám vzadu v autě nebylo úplně nejlépe..

Když jsme dorazili do městečka Grosseta, které před příjezdem do centra působilo jako prázdninové nebo lázeňské místo, pokochali jsme se krásnou architekturou a kouzlem postranních uliček. Hlavně jsme ale hledali tu pizzu! Zdálo se, že jsme přišli akorát na začátek siesty, a tak jsme nakonec zapadli do bistra, kde se podle všeho scházeli studentíci na pizzu prodávanou po kouskách v menu s limonádou. Proč ne! Měli jsme už pěkný hlad a ta pizza nebyla vůbec špatná.

Pak už jsme se všichni těšili do teplých vodopádů a vyrazili jsme ještě na hodinovou jízdu. Když jsme pak uviděli lázničky dole pod kopcem z auta, vyjekli jsme všichni: "wow!"

Krásná perleťová voda a pár koupajících se lidí. No, pravda, nebylo jich úplně málo, ale čekala jsem daleko větší davy. Rozprostřeli jsme si deku a ručníky a zahaleni jsme vklouzli do plavek. Všichni se rozprchli do horkých přírodních bazénků plných kamínků a já s pejskem zůstala hlídat věci. Po chvilce dovádění ale přišel Pepa s Eliškou a šli jsme fotit. Chico nedal jinak a šel s námi. Dokonce se i poprvé odvážil do vody. Byl ale docela silný proud, takže nějaké plavání pro začátečníky nebylo možné. Stejně byl na mě tak přisátý a zvědavě pokukoval, co se kolem něho děje, že o plavání neměl zájem. Teplá voda pramenů takhle venku v přírodě byla neskutečně příjemná. Moc jsme si to rochnění užili.

Navečer jsme pak vyrazili domů a po celém dni už jsme vzdali i večeři v restauraci a zalezli jsme si raději k televizi s další pizzou, domácími těstovinami a obloženým talířem šunkami a sýry. Prostě taková domácí italská pohodička. A zítra? Už balíme..

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram