Móda v podání středoškoláků

Móda v podání středoškoláků

Kolekce inspirovaná Afrikou, ušitá z autentických textilních materiálů, vznikala pod odborným pedagogickým vedením a Afrika z ní skutečně přímo dýchá.  

Minulý týden byl plný absolventských a studentských přehlídek, kde studenti představili své klauzurní bakalářské nebo diplomové práce. Nesmíme ale zapomenout ani na střední odborné školy a na nejmladší návrhářské naděje.

V úterý takto zorganizovali módní přehlídku svých ročníkových prací studenti Střední umělecké školy textilních řemesel v Praze.

Organizaci přehlídky si vzala na svá bedra Barbora Červová a o grafické řešení vizuálu přehlídky se postaral Ondřej Priadka.

Modelky a veškeré vystupující si studentky zajišťovaly samy, stejně tak choreografii uzpůsobila každá ze studentek přímo svému modelu.

Diváci, kteří přišli skutečně v hojném počtu, se tak mohli lépe vcítit do příběhů, které jednotlivé modely vyprávěly.

Nápříklad model Veroniky Svoilkové znázorňoval příběh otrokyně, která sní o svobodě. Lucie Lesetická se inspirovala písečnou bouří, model Kateřiny Priadkové značil splinutí s Afrikou a Sabina Boháčová zase našla inspiraci v ženě-bojovnici.

Atmosféru přehlídky dovedl k dokonalosti hudební doprovod v podání afrických bubnů.

Jednotné téma Afriky s využitím techniky výšivky pojaly budoucí designerky rozličně a k vidění byla pestrá škála nápadů.

Zdroj: SUŠTŘ

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram