Moda.cz na finálovém večeru BATIST Nej sestřička 2015

Moda.cz na finálovém večeru BATIST Nej sestřička 2015

Finálový večer BATIST Nej sestřička je v plném proudu a moda.cz u toho nechybí. Přinášíme vám tak aktuální dění i výsledky ze sedmého ročníku velkolepé soutěže ze světa zdravotnictví, které se odehrává v sále Městského divadla Dr. Josefa Čížka v Náchodě a všichni hosté netrpělivě čekají na tu nejlepší sestřičku roku.

O zdravotních sestřičkách se často říká, že jsou to andělé. BATIST Nej sestřička je tedy soutěž těch nejlepších andělů českých zdravotnických a sociálních zařízení. Cílem je vybrat nejlepší zdravotní sestru nejen z odborného hlediska, ale i z pohledu lidského.

Do populární soutěže se letos přihlásilo 454 sestřiček z různých nemocnic po celé České republice. Jestliže však očekáváte, že jde o sestřičku krásy, pak jste na velkém omylu. Do soutěže se totiž hlásí skutečné dámy, nejenom krásné tělem, ale i duchem, vzdělané a přátelské vůči pacientům.

Finalistky čekalo v průběhu dnešního večera několik disciplín, například otázky od porotců, splnění zdravotnického úkolu na figurantovi i promenáda ve zdravotnickém oblečení.

Právě zdravotní sestry bývají prvním článkem mezi pacientem a ošetřujícím lékařem, proto jsou jejich znalosti i chování to první, co může pacientovi zachránit život, v nejmírnějším případě zpříjemnit pobyt v nemocnici.

Jedním z úkolů dnešního večera bylo ošetřit Muže roku 2015, Jakuba Krause

Finalistky měly příležitost potkat se v průběhu jednotlivých kol s řadou osobností, jako například s Pavlem Trávníčkem, Českou Miss Jitkou Válkovou či s Vlastimilem Harapesem. Sestřičky si ale užily také představení Fantom Opery, kde se měly příležitost setkat s hlavními představiteli Radimem Schwabem a Michaelou Gemrotovou.

„Jsem rád, že tato akce, která má za cíl poděkovat zdravotním sestřičkám za jejich práci, má čím dál větší oblibu, proto je letošních finalistek celkem 15. Letos poprvé budou dané sestřičky fotit kalendář,"  uvedl pořadatel soutěže David Novotný.

Mgr. Soňa Marková, místopředsedkyně zdravotního výboru Poslanecké sněmovny, zdůraznila, že je v jejím zájmu, aby docházelo ke zvyšování počtu zdravotních sester ve zdravotnictví. Aby bylo dostatek personálu v nemocnicích a pacienti měli dobrou a kvalitní péči. „Jsem ráda, že zdravotní sestřičky mají svou soutěž, kde je to hlavně o sympatiích,“  dodala Soňa.

A která sestřička se dnes večer stala tou NEJ? Tady jsou výsledky:

1. místo Nej sestřička získala s číslem 10. Renata Grossová Klementová z Fakultní nemocnice Brno, vrchní sestra Endoskopického centra,

2. místo Nej sestřička získala s číslem 2. Alice Školníková z Nemocnice Na Bulovce Praha, Klinika pneumologie a hrudní chirurgie, vrchní sestra,

3. místo Nej sestřička získala s číslem 15. Petra Štěrbová z Nemocnice Sokolov - Nemos s.r.o., interní oddělení – staniční sestra.

Cenu sympatie získala sestřička s číslem 11. Doležalová Katka z Nemocnice Neratovice ALMEDA a.s., chirurgická ambulance.

Vítězkám i všem ostatním finalistkám za moda.cz ze srdce blahopřejeme.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram