Moderní architektura pohltí největší obchodní centrum na jihu Čech

Moderní architektura pohltí největší obchodní centrum na jihu Čech

Obchodní centrum IGY v Českých Budějovicích se rozroste o další budovu přes ulici, se kterou ho bude spojovat most. Jedná se o stavbu plnou architektonických vychytávek. 

I v dnešní době je obchodní centrum IGY nejvýznamnějším na jihu Čech. S plánovanou a již probíhající přestavbou, obrovskou renovací a také výraznou dostavbou na protější ulici, mu ovšem tuto pozici rozhodně nikdo neupře. Aktuálně se spustila stavba IGY 2, někdy označovaného také jako Nové IGY. Od vysoce moderní architektury, v jejímž duchu přestaví stávající obchodní centrum a zároveň postaví úplně novou druhou část, si majitelé slibují vznik prostředí otevřeného modernímu životnímu stylu. Cílem výrazné architektury je vytvoření dominantního objektu nejen pro okolí, ale snadno zapamatovatelného také pro návštěvníky z jiných měst a turisty. 

Hlavní pozornost mají upoutat fasády obou objektů, jejichž největší um bude spočívat v promyšlené práci se světlem. To společně s prohýbaným plechem vytvoří i za denního světla pozoruhodné efekty. Druhým architektonickým lákadlem je most přes silnici, který bude obě centra spojovat. Jeho stavba si dokonce vyžádá chvilková uzavření celé ulice, nad kterou povede. O návrh se postaralo studio ATELIER A8000, které se už na jihu Čech prezentovalo několika dalšími projekty.  



foto: idnes; stavbaweb.dumabyt.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram