Módní bonbónky z Met Gala 2021

Módní bonbónky z Met Gala 2021

Letošní svátek milovníků vysoké módy Met Gala je již za námi, a nezbývá než si vychutnat módní bonbónky. A že jich bylo! Hvězdy světového formátu ukázaly svůj smysl pro módu i extravaganci.

foto Theo Wargo, Getty Images

Billie Eilish, Oscar de la Renta

Jakoby nastala zpěvaččina nová éra, která souvisí i s novým šatníkem. Po loňském outfitu Billie Eilish rozhodně nikdo nečekal letošní outfit. Šaty Popelky, vlasy Marilyn Monroe a bohaté doplňky od Cartiera. Přitom volba šatů od Oscar de la Renta nebyla vůbec překvapivá. Billie Eilish se značkou dlouhodobě spolupracuje na kampaních proti týrání zvířat. Ona byla iniciátorkou toho, že značka přestala využívat zvířecí kůži.

foto Mike Coppola, Getty Images

Lil Nas X, Versace

Historie snad nepamatuje, že by někdo v rámci jedné akce vystřídal hned 3 outfity, které měl navíc v jednom kuse na sobě. Co nám paměť sahá, i zpěvačka Ariana Grande vystřídala pouze dvě. Zpěvák Lil Nas X, jehož hvězdička stoupá od roku 2020, to dokázal. Nejprve se na place objevil v dlouhém zlatém plášti. Když měl pozornost naprosto všech, za bouřlivého potlesku plášť doslova odhodil a stanul na červeném (béžovém) koberci ve zlatém brnění, pod kterým pak ukrýval poslední outfit, a to zlatem flitrovaný overal, kterým zpěvák zakončil úspěšný večer v rámci párty Met Gala.

foto Getty Images

Timothée Chalamet, Haider Ackermann

Herec Timothée Chalamet naopak vnesl na rozbouřený červený koberec eleganci. Jeho černobílý outfit sestával z krátkého saténového sáčka, doplněného o casual Converse boty. V rozhovoru pak herec s francouzským původem přiznal, že jeho záměrem bylo spojit elegantní a casual styl. Eleganci umocnil unikátními stříbrnými brožemi od Cartiera.

foto Theo Wargo, Getty Images

Kendall Jenner, Givenchy

Supermodelka Kendall Jenner zvolila sexy průsvitné večerní šaty od Givenchy, poseté řadou šperkových detailů. K tomu přidala i vhodné doplňky včetně náhrdelníku, který byl inspirován stejným šperkem, který nosila i Audrey Hepburn v My Fair Lady.

foto Stephen Lovekin, Shutterstock

Normani, Valentino

Zpěvačka Normani splnila všechno, co jsme na Met Gala 2021 chtěli vidět. Obrovská róba v jasné barvě, nabírané rukávy, řasená sukně a mašlový detail. Kdyby zvolila modrou, mohli bychom ji nazvat americkou Jitkou Čvančarovou. Normani však zvolila žlutozelený odstín hořčicové barvy, což ale velmi hezky ladilo k jejímu odstínu pleti. Přesto si ale neodpustila modrý detail v podobě náhrdelníku a prstenu.

foto Kevin Mazur, Getty Images

Iman, Dolce & Gabbana

Modelka Iman vešla na červený koberec v róbě jako z jiného světa. Outfit připomínající mayskou oslavu slunovratu vytvořila spolupráce  Dolce & Gabbana s britskou návrhářkou Harriss Reed, která se na Met Gala také objevila. Návrháři se však neinspirovali v Jižní Americe, jak by se na první pohled mohlo zdát, ale inspirace přišla z historie, konkrétně zlatého věku v USA.

foto Angela Weiss, AFP

Kim Kardashian, Balenciaga

A nakonec tu máme něco, o čem konečně  v hojné míře informovala i tuzemská média. Jedná se o extravagantní, drzý a možná i trochu méně praktický model Kim Kardashian. Ačkoli jsme u této celebrity byli zvyklí spíše na odhalování než zahalování, letos nás na Met Gala přesvědčila o opaku. Zvolila totiž róbu od Balenciaga, ve které byla v černém hávu zahalená všude včetně tváře. Tu odhalila až na afterparty, kde masku sundala a nasadila pouze masku na oči.

foto Theo Wargo, Getty Images

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram