Módní designeři na Prague Design Weeku

Módní designeři na Prague Design Weeku

Od 3. do 9. 11. proběhl v Praze v Domě U Minuty na Staroměstském náměstí první ročník nové přehlídky designu. Představujeme vám výběr módních tvůrců a šperkařů, kteří se na Prague Design Weeku představili.

Co nás z módy a šperku zaujalo? Musím říci, že snad úplně vše! Od oděvů s přesahem k volnému umění, po nositelné civilní kolekce.

Konceptuálně pojatý oděv ve svém projektu Determinace bariéry osobnosti prezentovala Denisa Horová. Tato kolekce je výtvarným zpracováním psychických bariér člověka a vznikla jako bakalářská práce, ve které autorka reaguje na paradoxní vlastnosti lidské psychiky. (foto výše)

Koncept KPLR návštěníky svou instalací v podkrovním pokoji pozval na výlet do paměti oděvu.

Značka Yana Thal představila korzety a designové erotické prádlo z kolekce Sense.

Josefína Bakošová ve spolupráci s projektem Posedlí prezentovala textilní polotovary, které si každý může dotvořit dle svého vnímání. Vyzvala tím koncové zákazníky k zapojení vlastní kreativity a k přetvoření profesionálního střihu od módní návrhářky do jedinečného kusu oblečení.

Aneta Jarmolíková přenesla do oděvu pocity jako radost, veselí, hojnost - to vše v kolekci Reflexe tradic inspirované jižní Moravou.

Micheala Čapková pojímá oděvní design jako produkt na hraně s výtvarným experimentem. Na DPW byl k vidění její aktuální projekt NATURITY, který obsahuje mimo oděv také galanterní výrobky a konceptuálně pojatý pár obuvi.

Módní značka MAYDA a Pavla Vachunová z designerského studia TYFORMY spojily své síly a představily ojedinělou kolekci s názvem “Bílé zlato”.
Tato kolekce propojuje porcelán v oděvu, oděv v porcelánu. Jejím spojovacím prvkem jsou dvě barvy – černá s bílou a dva materiály – porcelán a textil. Na fotografii níže nelze přehlédnout vestu, jejíž netradiční struktura je tvořena z prádlové gumy.

Ze šperkařské tvorby nás zaujala Katerina Reichova se svými precizně vypracovanými sci-fi šperky a Markéta Janků s minialistickými šperky inspirované kaligrafií.

     

Zkrátka Prague Design Week obohatil o zážitek nejednoho módního fajnšmekra! Těšíme se na další ročník PDW - a to již v květnu příštího roku.

Zdroj obrázků: praguedesignweek.cz, moda.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram