Módní dům Karl Lagerfeld ohlásil novou spolupráci s nigerijským designérem Kenneth Ize

Módní dům Karl Lagerfeld ohlásil novou spolupráci s nigerijským designérem Kenneth Ize

Značka Karl Lagerfeld ve spolupráci s nigerijskými tkalci pod taktovkou návrháře Kennetha Ize přinese estetiku spojenou s tradičním africkým uměním.

zdroj: instagram.com / @kennethize

Limitovaná kolekce ve zcela speciální spolupráci bude na trh uvedena v dubnu 2021. Již z prvních informací je zřejmé, že se máme na co těšit.

„Kenneth sdílí vizi značky Karl Lagerfled v oblasti inovací, řemesel, kvality a autentičnosti. Velmi se těšíme na společné spuštění této kolekce,“ řekl generální ředitel módního domu, Pier Paolo Righi.

Návrhář Kenneth Ize používá tradiční západoafrické textilie, zejména staletou techniku tkaní zvanou „aso oke“. Z rukou tradičních tkalců a designérů z Nigérie vzniknou mimo jiné tuniky, šortky i mikiny. Návrhář Kenneth Ize debutoval se svou kolekcí na Paris Fashion week v únoru tohoto roku, a to hned za účasti topmodelky Naomi Campbell, která jeho show uzavírala posledním modelem a vyvolala velmi pozitivní ohlas. I spolupráce těchto dvou jmen pravděpodobně přinese něco velkého! Kolekce bude dostupná v dubnu 2021 ve vybraných obchodech Karla Lagerfelda i na webových stránkách značky.

zdroj: instagram.com / @kennethize

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram