Módní knížky na volné chvíle

Módní knížky na volné chvíle

Je jedno z vašich letošních předsevzetí více číst? Udělali jsme pro vás výběr módních knížek, které vás určitě budou bavit.

Knížek o módě je velká spousta a každý rok vychází nové a nové. V zásadě můžeme sehnat několik různých druhů; knížky o jednotlivých návrhářích a designérech, kde se dozvíme téměř vše o jejich životě, začátcích a tvorbě. Pak tu máme knížky o historii a určitých obdobích, kde se můžeme dočíst jak o vzniku jednotlivých kousků, tak i o materiálech a doplňcích. No a pak tu máme knížky, které v sobě mají tak trochu od všeho. Dozvíme se něco o historii, zajímavé příběhy návrhářů a ikonických produktů, ale také tipy na to, co by váš šatník měl obsahovat a s čím by se věci měly kombinovat. Přesně ten typ čtení, po kterém sáhnete v neděli odpoledne, uvaříte si čaj a pohodlně se usadíte. 

Z poslední zmíněné kategorie jsme vybrali několik knížek, u kterých se rozhodně nudit nebudete. Naším prvním tipem je poměrně nová knížka Módní Kmeny od Caroline Young. V ní se dozvíte spoustu zajímavých věcí o nejrůznějších subkulturách a jejich odívání. Další více naučnou knihou je ...ismy - Jak chápat módu, která na vývoj módy pohlíží z hlediska jednotlivých uměleckých směrů. Kniha Kronika Módy mapuje vývoj oděvů od počátku 19.století. Vedle faktů vás zde čekají i zajímavé povídání a příběhy, vztahující se k jednotlivým oděvním kouskům. Naopak Legendy Módy nepohlížejí na módu z historického hlediska, přinášejí nám však příběhy, jak vznikaly nejvíce ikonické kousky v moderní historii módy. Pokud vás více zajímá něco o životním stylu a módě Pařížanek, doporučujeme vám knížky Se Šarmem Pařížanky a Jak Se Stát Pařížankou, které obsahují mnoho (nejen módních) tipů. 

pinterest.com, theeverydayluxury.com, archiv knihkupectví

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram