Módní olympijské kolekce pro Rio 2016

Módní olympijské kolekce pro Rio 2016

Že se česká olympijská kolekce zrovna nepovedla, už jsme vám řekli. Teď je čas podívat se na ty opravdu zdařilé, stylové a zejména ty, pod kterými jsou podepsána jména světových návrhářů.

Spojené státy americké

Amerika se opět blýskla. Svým sportovcům připravila na olympiádu slušivé elegantní kostýmky a obleky v národních barvách. A aby to nebyla nuda, pod saka jim oblékla pruhovaná trika. Skvělý krok. A kdo že se o tento skvostný styl postaral? Ralph Lauren, pro nějž jsou (stejně jako pro USA) námořnické barvy typické.  

Slovensko

Není třeba chodit daleko pro padnoucí a vtipné olympijské uniformy. České AlpinePro by se od Slováků mělo do příští olympiády zřejmě něco přiučit. Neříkáme, že to je to nejlepší, co jsme viděli, ale rozhodně je máme co dohánět. 

Uruguay

Uruguay se ve svém bledě modrém saku a bílých kalhotách předvedla v dobrém světle. Jednoduchost doplněná o šmrncovní kloboučky a pohodlné tenisky na nohou. Co více si přát. Minimalistické a efektní.

Brazílie

Od pořadatelské země se upřímně čekalo trochu více. Ale i tak dodržela alespoň standard, který jsme od ní chtěli vidět. Barvy a hravost v květovaných šatech, které na eleganci přidala tmavě modrá saka. Ty očividně letos mezi olympioniky letí. 

Chorvatsko

Chorvaté mají hrdost na svůj stát už tak nějak ve jméně. A jelikož se nedá říci, že by patřili mezi státy s bujnou módní scénou, rádi přivítáme jejich veselá kostkovaná trika v národních barvách. Jsou hravé, typické a originální. Tak proč ne?!

Austrálie

Jednotné unisexové polobotky, precizně detailně zpracované žluté kravaty a šátky a poutavý detail v podobě kontrastního lemování saka. Australané patří rozhodně k těm lépe oblečeným týmům na olympijských hrách v Riu.

Kanada

Kanadští olympionici na sebe oblékli návrhy dvojice tvořící pod značkou Dsquared2. Červené delší bundy i vypasovaná sáčka jsou určitě dostatečně dobrým krokem na pochvalu. A červené tenisky na nohou? Doplněk, který musel být...

Velká Británie

Britové oslovili snad nejlepšího odborníka, jakého mohli. Sportovní olympijskou kolekci si totiž nechali vytvořit adidasem ve spolupráci se Stellou McCartney, a výsledek? Bomba! Sportovní potisky na mikinách, tričkách i dámských sportovních podprsenkách zvedají kolekci Velké Británie na jednu z předních příček. Možná dokonce hned na tu první. 

dailymail.co.uk ; si.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram