Módní seriály, které zaujmou nejen pro svůj styl

Módní seriály, které zaujmou nejen pro svůj styl

Nejen že mají pěkné kostýmy, kvalitní výpravu a hlavními hrdinkami jsou ženy... ještě k tomu jsou vtipné a někdy dokonce i o módě samotné. 

1. Jane by Design

Americký seriál o necelé dvacítce dílů mapující život jedné středoškolské studentky, která se shodou náhod stala také asistentkou ředitelky jednoho velkého módního domu. V seriálu je patrná inspirace povahou Meryl Streep ve filmu Ďábel nosí Pradu. Seriál se kromě osobního a profesního života mladé Jane točí také okolo módního průmyslu, kde lehce (a idealisticky) naznačuje, jak to v módním businessu doopravdy chodí. 


2. Gossip girl

Seriál v českém (trochu nešťastném) překladu Superdrbna se točí okolo americké smetánky. Spíše než s hlubší pointou se setkáváme se spoustou zvratů, milostných afér a tvůrci nás berou pod pokličku toho, jak vznikají drby. V hlavní roli září Blake Lively, kterou tato role dostala na vrchol její slávy. Oči nám pravděpodobně uvíznou na módě jako zrcadle povrchnosti a skvělé práci kostymérek, jež daly seriálu dojem luxusu.


3. Pretty Little Liars

Jeden z nejpopulárnějších seriálů své doby mezi dospívajícím publikem. Natočeno už bylo sedm sérií, které sledují příběh čtyř kamarádek, kterým zmizela pátá. V aktuálně vysílaných dílech už je jich ale pět a stále jsou pronásledovány a stále vytvářejí nová a nová tajemství a stále se objevují záhady, na které nedostávají diváci odpovědi. Móda v seriálu zaujme pro svou pestrost, kterou ovšem hravě zvládne jen jedna kostymérka. Pretty Little Liars představují hlubokou studnici módní inspirace nejen pro mladší slečny, ale i dospělé ženy. 


4. Sex and the City

Proslulý seriál z prostředí těch nejlepších z nejlepších a odkud odjinud než z USA. Vysílat se začal už skoro před dvaceti lety a byl následován ještě dalšími celovečerními filmy. Seriál sleduje pozlátko života ve velkoměstě, vztahů na jednu noc a především luxusního životního stylu, drahého oblečení i kosmetiky a také snahu najít toho správného partnera pro krásné, inteligentní a úspěšné ženy po třicítce, které jsou stále samy. 


5. Lipstick Jungle

V češtině jednoduše jako Džungle rtěnek, kterou si můžete také přečíst ve formě knižní předlohy. Pochází od stejné autorky jako Sex ve městě a sleduje tři úspěšné ženy z New Yorku. Ovšem není jim třicet, ale už čtyřicet. Pokud tedy znáte Sex ve městě, od Džungle rtěnek můžete očekávat podobný styl, humor, intimní život a luxus všude, kam se podíváte. Jen se připravte, že pokud máte ještě ke 40 daleko, děj vám bude mnohem vzdálenější než u seriálů předchozích. 


Facebook

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram