Módní značka Alešbáry představila v Brně novou kolekci

Módní značka Alešbáry představila v Brně novou kolekci

Brněnská značka Alešbáry představila svého módního ducha v rámci nových modelů v Domě umění. A my jsme u toho nechyběli.

Večer plný krásných uměleckých počinů nás čekal v Brně v Domě umění na Malinovském náměstí. Kratičkou módní přehlídkou zahájila úterní večer návrhářka Lucia Sládečková, která se ve své kolekci zaměřila na specifické detaily. Klasická košile zdobená netradičními předměty, jako jsou tenisky s tkaničkami při nejmenším zaujala. „Mám pocit, že odevu sa venujem od malička. To čo dokáže ihla a niť ma vždy fascinovalo,“ řekla k akci Sládečková.

Za druhou kolekcí stojí oděvní výtvarnice Anna Šenková, která se zaměřuje na přírodní materiály a dále pak také na ručně barvené či vrapované autorské oděvy. Dává si záležet na tom, abyste šaty, které si koupíte, vynosila ještě mnohokrát. Neslouží na jednu akci. Neslouží pro jeden typ postavy. Šenková se snaží oslovit širší publikum žen a i když představila v úterý večer „pouze“ šest černých modelů, musíme říct, že nás její tvorba poměrně zasáhla. V tom dobrém!

Během přehlídek zazpíval talentovaný zpěvák Martin Kunc a třešničkou na dortu byla ukázka jedinečného floristy Tomáše Hakla, který se stal v letech 2016 a 2017 mistrem floristou ČR.

V poslední hlavní přehlídce byla předvedena tvorba z rukou manželů Aleše a Báry, tedy značky Alešbáry. Kolekce představující mnohonásobně více modelů než dvě předchozí přehlídky přinesla módní kousky pro jarní a letní počasí. Tedy přesněji řečeno - společenskou módu. Vzorované šaty, klasické košile pro dámy i pány, hodně vzdušných materiálů a detailů v podobě volánků, třpytivých materiálů, rozvázaných kravat i zdobených pasů. Ne úplně vhodně zvolená obuv modelkám ztížila předvedení této jedinečné kolekce. Potěšil nás však jednotný krátký „sestřih“ vlasů v mnoha barvách.

foto: Vítězslav Malina / malinaphoto.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram