Na co se zeptat kadeřníka před tím, než vás ostříhá?

Na co se zeptat kadeřníka před tím, než vás ostříhá?

Však už se vám to určitě také stalo - váš kadeřník vás ostříhal špatně. Ať už jste to měla příliš krátké, zubaté nebo prostě úplně jiné než ve své představě. Na co se ho příště nejprve zeptat?

1) Kam mi budou vlasy sahat?

Tato otázka směřuje úplně jednoduše na konečný výsledek vašeho nového sestřihu. Přesto je opomíjená. Jedna věc je, jak vám kadeřník vlasy ostříhá a nastyluje, druhá je potom, jak dlouhé doopravdy jsou, když uschnou nebo když je nebudete upravovat. Domluvte se na přesném počtu centimetrů, ukažte kadeřníkovi část vlasů, kterou chcete ostříhat a společně ji změřte. Musíte si rozumět co nejlépe. Z 10 cm se totiž pak také může stát 17 a to už je znát. 

2) Budu své vlasy muset stylovat každý den?

Ženy se často vzhlédnou ve své oblíbené celebritě či kolegyni, která změnila střih, ale už si neuvědomují, že jejich vlasy mají jinou strukturu, barvu, délku, kvalitu. A to se pak staví do opozice s ultra moderním sestřihem, který může zabrat až desítky minut na úpravu. Pokud nechcete každé ráno dvacet minut upravovat vlasy, abyste vůbec mohla vyjít z domu, položte si tuto otázku před tím, než se s kadeřníkem domluvíte na novém sestřihu! 

3) Půjde mi culík?

Jedna ze zásadních chyb je, že si necháte vlasy ostříhat na hodně krátký účes, který potom nemůžete dát do culíku nebo do drdolu. Zeptejte se na to předtím, než kadeřník vezme nůžky. Domluvte se, zda-li si chcete dělat culík nebo ne. 

4) Jak dlouho bude můj nový sestřih vypadat dobře?

Jsou účesy, které jak postupně odrůstají, je třeba je upravovat klidně i jendou měsíčně. Pokud ale do salónu nechcete chodit často, stačí vám to třeba za půl roku, dohodněte se s kadeřníkem i na tom. Nechte si vlasy ostříhat tak, že i při přirozeném růstu bude váš účes mít tvar a bude vypadat upraveně.

5) Není příliš brzo na změnu střihu?

Na některé sestřihy potřebují stylisti delší vlasy než se může zdát, aby je provedli dokonale. Proto se zkuste zeptat, zda není moc brzo na změnu střihu vlasů. Protože se vyplatí počkat další tři měsíce a pak mít vlasy podle vlastních představ, než se nechat ostříhat hned a mít účes rozčepýřený. 

 

Zdroj: makeup.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram