Na konci června ožije Praha hudbou

Na konci června ožije Praha hudbou

Tolik očekávané období je tady! Kulturní půst pomalu končí a za pár dní se Praha rozezní v tónech hudebního pouličního festivalu. Praha Žije Hudbou proběhne ve dnech 25.až 27. června 2020.

zdroj: Ondřej Zdichynec 

Pátý ročník festivalu Praha Žije Hudbou, který je bohatý na hudební vystoupení, proběhne na třech desítkách míst v centru Prahy, mezi nimi například na náměstí Republiky, Kampě, Jungmannově náměstí nebo na Můstku. I další městské části na malých scénách ožijí pod širým nebem.

Těšit se můžete na třídenní program, do kterého se zapojí celá řada profesionálních hudebníků i buskerů. Zcela netradičně tak v pražských ulicích vystoupí například Lenka Dusilová, Zrní, Mucha, Circus Brothers, Brass Avenue, Kittchen, Dušan Marko, Tomáš Karlík, Tygroo a celá řada dalších.

zdroj: zpěvačka Lenka Dusilová / Zuzana Bonish 

Festival Praha Žije Hudbou vstoupí v sobotu z pražských ulic i do on-line prostoru. Několikahodinový blok vysílaný on-line věnuje dalším pražským festivalům, které postihla koronavirová krize a nemohly se letos na jaře uskutečnit. Festivaly Pražské jaro, Khamoro, United Islands, Mladí ladí jazz a Žižkovská noc tak ovlivní i dramaturgii sobotního programu. Vystoupí například Bennewitzovo kvarteto, David Kraus & Gipsy Brothers, Zrní nebo Ochepovsky Project. Zástupci těchto festivalů se společně s představiteli magistrátu hl. m. Prahy, Ministerstva kultury a některých iniciativ na podporu živé kultury zúčastní závěrečné panelové diskuse věnované současné situaci hudebních akcí i postavení kultury ve společnosti.

„Festival Praha Žije Hudbou jsme zakládali s heslem 'Umění patří do ulic'. Letos k němu přidáváme 'umění patří do našich životů' a na jeho podporu musíme udělat maximum,“ vysvětluje za pořadatele festivalu Jan Gregar.

zdroj: Jakub Červenka

Do hudebního programu festivalu se mohou stále zapojit i další buskeři nebo ti, co si chtějí jen hraní na ulici vyzkoušet. V současné době registrují pořadatelé na devadesát přihlášených. Přihlásit se mohou na prahazijehudbou.cz/zahrajsi/.

Veškerý program je zdarma, posluchači mohou muzikanty odměnit dobrovolnými příspěvky do klobouku. Celý festival probíhá pod dohledem Uličníka, který je symbolem festivalu a svobodného uměleckého vystupování v ulicích Prahy. Závěrečný on-line program bude vysílán na sociálních sítích festivalu.

zdroj: kapela Zrní / Zuzana Veselá 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram