Na předávání cen BAFTA zářila mezi herečkami vévodkyně Kate s outfitem od McQueena

Na předávání cen BAFTA zářila mezi herečkami vévodkyně Kate s outfitem od McQueena

Letošní 73. ročník předávání cen BAFTA, tedy British Academy Film Awards, se neslo v duchu udržitelné módy. Ne všechny celebrity tento dress code zvládly dodržet. I s ohledem na tento fakt jsme pro vás připravili 10 nejlepších outfitů celebrit z předávání cen BAFTA.

Dohady o udržitelné módě se táhly celým rokem 2019 a logické vyústění v tom vidí i svět celebrit. Předávání cen britské filmové akademie se totiž neslo přesně v tomto duchu. A tak bylo na co se dívat. Představujeme vám žebříček nejlépe oblékaných celebrit, které se zúčastnily na předávání cen BAFTA.

10. Jessie Buckley

Irská herečka Jessie Buckley zvolila na předávání cen BAFTA róbu od značky Miu Miu. Dekolt a švy zdobené umělým peřím mělo outfitu dodat andělský vzhled.

9. Charlize Theron

Tato herečka původem z JAR se v minulém roce zabývala nejen uměleckou tvorbou, ale stala se i zatvrzelou aktivistkou. Dokonce vystoupila se svým projevem na Světovém ekonomickém fóru. Na předávání cen BAFTA oblékla herečka šaty z kolekce haute couture od Diora s odhalujícím moderním dekoltem.

8. Laura Dern

Herečku Lauru Dern můžete znát například z předposledního dílu Hvězdných válek, na kontě má ale řadu dalších filmů, které proměnila v mnoho cen. Jednou z těchto cen se stala i cena BAFTA 2019. Na tento zvláštní den zvolila herečka růžové šaty od Valentina z kolekce haute couture.

7. Saoirse Ronan

Irská herečka Saoirse Ronan byla oceňována především za svou adolescentní tvorbu v časech minulých. V poslední době se ale začala objevovat na plátnech ve větších rolích dospělých dívek, a především překvapila svou tvorbou v oblasti dramatu. Na předávání cen BAFTA zvolila jednoduchou róbu s kapsami od Gucci s barevnými doplňky, které outfit nečekaně alternativně oživily.

6. Emilia Clarke

Na haute couture vsadila i herečka Emilia Clarke. Ta se ukázala v blýskavé róbě od Schiparelli, která nádherně dala vyniknout hereččině postavě.

5. Renée Zellweger

Představitelka nesmrtelné Bridget Jonesové prostě na předávání cen Britské filmové akademie nesmí chybět. Pro tuto příležitost si herečka s výstavní postavou zvolila svou nejoblíbenější módní značku Prada a její světle růžovou róbu se staženými rameny.

4. Jodie Turner-Smith

Britská herečka a modelka Jodie Turner-Smith nemá nikdy daleko k extravagantním outfitům, letos si na předávání cen BAFTA vzala světlounce žluté šaty s vrstvami tylu od Gucci. Vystřižený dekolt a zlaté doplňky pouze potvrdily modelčinu trendy duši.

3. Margot Robie

Jedna z nejlepších hereček tohoto desetiletí Margot Robie opět vsadila jako mnoho jiných hereček na haute couture módu, tentokrát od Chanel, kde mimochodem pracovala i aktuální hereččina stylistka.

2. Zoë Kravitz

Herečka Zoë Kravitz se proslavila především díky své vedlejší roli v kultovní sáze Divergence a byla bezesporu jednou z nejlépe oblečených hereček na ceremoniálu předávání cen BAFTA. Herečka si na sebe oblékla obtažené šaty ve zlaté barvě od Saint Laurenta. Doplňky zvolila červené, a to včetně barvy nehtů. Náušnice v rámci udržitelnosti byly vyrobeny ze dřeva. 

1. Kate Middleton

Na předávání cen BAFTA se jako každý rok objevila i vévodkyně Kate se svým chotěm princem Williamem. Vévodkyně letos oblékla šaty od Alexandra McQueena v pohádkově princeznovském stylu z kolekce 2012. Zlatě zbarvené šaty doplnila i zlatými střevíčky, které se blyštěly jako by opravdu patřily Popelce.

foto: Vogue

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram