Na zlínský festival Skrz prsty zavítala se svým dokumentem o ženské kráse i majitelka modelingové agentury

Na zlínský festival Skrz prsty zavítala se svým dokumentem o ženské kráse i majitelka modelingové agentury

Na zlínském festivalu Skrz prsty byl představen nový dokument o ideálu ženské krásy současného století ID 21, který byl natočený během rekordních 14-ti dnů

Dokumentární film ID 21 vznikl pod rukama Denisy Slavíkové, majitelky modelingové a produkční agentury Faible Group.

Tato první, zkrácená verze dokumentu zachycuje pohledy na nezdravý současný ideál ženské krásy, který se i přes většinový nesouhlas veřejnosti stále nedaří nahradit zdravěji vypadajícím typem dívek a žen. Scénáristka a režisérka Denisa Slavíková se rozhodla proti němu bojovat nejen prvním vlastním filmem, který byl k vidění na zlínském festivalu Skrz prsty, ale i založením vlastní modelingové agentury.

"Na fotografiích se vůbec nepozná, kolik člověk měří nebo zda má o centimetr víc v pase. Na módních přehlídkách, na vysokých a vychrtlých modelkách si těžko dovede normální žena představit, že si oblečení koupí. Zato na přehlídkách, které děláme my, vidí realitu." říká Denisa, která se odvážně rozhodla jít proti proudu a dát šanci i dívkám, které nesplňují přísná kritéria většiny tuzemských modelingových agentur. A o tom, že i klienti vidí ženskou krásu jinak, svědčí úspěchy jejich modelek. "Některé firmy to už pochopily a rády s námi spolupracují."

V dokumentu diváci uvidí nejen rozhovory s lidmi, kteří se s nastaveným ideálem krásy denně setkávají, ať už v pracovním nebo osobním životě. Překvapivé jsou také výsledky mezinárodní analýzy, které se zúčastnilo téměř 1200 respondentů.

Denisa by ráda dokument využila i pro osvětu mladých lidí "Přemýšlím o tom, že bychom dokumentární film mohli prezentovat na školách, aby teenageři věděli, jak sledovat reklamu a co si o ní myslet"

Dokument byl představen 17.3. ve Zlíně na festivalu Skrz prsty, který chce poukázat na problémy vyspělé, avšak mnohdy nepochopitelně konzervativní společnosti.

Pokud budete chtít filmy vidět a nebo se dozvědět více stačí se podívat ZDE.

Zdroj: Denisa Slavíková

faiblegroup.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram