Nádech armády i kosmu v podzimní kolekci dámské i pánské módy Balmain

Nádech armády i kosmu v podzimní kolekci dámské i pánské módy Balmain

Olivier Rousteing se vytáhl s necelou stovkou modelů. V rámci jedné přehlídky uvedl jak dámskou, tak pánskou kolekci pro podzim a zimu 2018-2019.

Army revolution

Hlavním inspiračním bodem pro podzimní kolekci byla pro Rousteinga silná armáda budoucnosti, která se chystá vyrazit večer do klubu. Hlavní slovo měla dvě trika. Jedno z nich hlásalo: Fashion is not Evolution but Revolution. "Pan Balmain kdysi řekl pravý opak, že móda není revoluce, ale evoluce. Jenže věci se hodně změnily. Myslím, že všichni žijeme v revoluci a snažíme se jí přežít. Víme, že se to děje, ale bojíme se o tom mluvit," vyjádřil se Olivier Rousteing. Stejně jako vždy, i tentokrát dodal svůj pohled na aktuální svět, který se s módou proplétá: "Digitální prostředky jsou čím dál tím důležitější. Jak budou redaktoři mluvit s lidmi? Kdo jsou nové topmodelky? A navíc, každý mluví o millenniálech. Co nás čeká dál?

Lesk budoucnosti

Kromě využití efektního páskování a army zelené se v kolekci projevily typické Rousteingovo a potažmo Balmain rysy - ostrá ramena pro ženy a úzké kalhoty pro muže. Zlomovým okamžikem této sezóny byl obrat k využívání pvc materiálů. Ten dodal velké části kolekce nádech vesmírné módy a budoucnosti. Na ženách vyvolaly lesklé umělé materiály v Rousteingovo podobě dojem silné a emancipované ženy - takovou má konec konců Olivier nejraději a přesvědčuje nás o tom sezónu co sezónu. 

Skromný večerní look

S večerními modely se návrhář držel při zemi a představil jich jen několik. Byť normálně rád uvádí desítky šatů (jak krátkých tak dlouhých) a s jeho rukopisem žádný večerní model nemůže zapadnout, tentokrát od nich svou kolekci oprostil. Viděli jsme jeden kalhotový kostýmek s kontrastními klopami a jedny velmi futuristické večerní šaty, které působily dojmem, že jsou na těle modelky přilepené lepidlem a po stranách je nahá. Ani u mužů se Rousteing nijak nevyřádil, na ples v opeře by jeho modelové tentokrát asi nemohli. 

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram