Nadělte radost v podobě parfému

Nadělte radost v podobě parfému

Vánoce klepou na dveře. Nebude trvat ani měsíc a Ježíšek vám nadělí vaše tajná přání. Chybí-li vašemu Ježíškovi pořádná dávka nápadů, vytvořili jsme pro vás čtyři kategorie dárků z řad parfémů.

DÁRKY PRO NĚHO

I když mají dámy přednost, začneme dnes u mužů. Ostatně jedna z prvních věcí, která nás na nich zaujme, je právě jejich vůně. Zřejmě i proto si na ní dávají sami tak záležet. Proč tedy svému drahému nekoupit jedinečný flakonek s výjimečnou vůní? Uvědomte si však, že parfém odráží osobnosti i náladu svého nositele.

Toaletní vody Valentino, Versace i Terre D´Hermés oplývají přímo elegantními flakonky, které potěší i nejnáročnějšího muže. Versace čerpá inspiraci v řecké mytologii a jeho parfém Eros zdůrazňuje neomezenou vášeň a touhu. Oproti tomu Valentino s vůní Valentino Uomo zastupuje muže vyznávající klasiku a ležérní styl. Vůně se otevírá v dřevitých akordech, přechází do jemné sladké čokolády, oříšků a uzavírá ji káva.

Můžete však vybírat i z řady nejluxusnějších parfému, kam patří například Amouage Lyric Man. Tato vůně byla na trh uvedena již v roce 2008 a dodnes se drží na žebříčku popularity opravdu vysoko. Orientální pánský parfém se otevírá svěžími tóny limetky a bergamotu, přičemž se postupně mění do intenzivního nádechu santalového dřeva a kadidla

Oproti tomu je Giorgio Armani - Armani Prive Vetiver Babylone výraznou aromatickou vůní pro muže s výraznými tóny citrusů a koření. Tento parfém můžete najít i pod názvem Armani Prive Vetiver d´Hiver.

Sladší verzi parfému nabízí Tom Ford Noir, který přináší vůni koření, sušených květin a sladkou vůni vanilky. Vyzařuje luxus, eleganci i kapku tajemného neznámá.

DÁRKY PRO NI

Ani ženy kvalitním parfémem nepohrdnou. Nakonec právě Vánoce jsou obdobím nespočtu krásných vůní. Vanilka, skořice, františek i rumové esence neodmyslitelně ke svátečním zimním dnům patří.

Zářívá vůně DKNY Golden Delicious Sparkling Apple ohromí svým složením. Ovocno-květinový mix propojuje vůni šťavnatého grapefruitu, jablka a rybízu. Najít v ní můžete i jemné tóny konvalinky.

Ani oblíbený návrhář Marc Jacobs nezůstává pozadu a již pár let můžete denně vnímat jeho parfém Daisy. Jedná se o květinovou vůni, která evokuje pocit čistě vypraného prádla pověšeného na slunné, čerstvě posekané zahradě. Vzdušnou květinovou vůni pro romantické ženy přináší Nina Ricci L´Air.

S krásným flakónkem je tu i vůně Valentino Valentina, která je inspirovaná chutí Itálie, je svěží, květinově-ovocná, orientální a přitom plná rozporů. Je to silná vůně pro elegantní a smyslné ženy.

Novinkou, která je na trhu teprve rok, je Mancera Indian Dream, která nabízí složení květin a hřejivého dřeva. Podlehněte romantickému kouzlu tohoto parfému.

Módní dům Montale Paris vzdává čest smyslné růži ve vůni Cristal Flowers. Představte si objetí něžné konvalinky, položené na akordech měkkého pižma a smyslné ambry.

DÁRKOVÉ KAZETY

Dárkové kazety parfumerie Elnino.cz právě teď nabízí za zvýhodněné ceny. Jejich široký výběr najdete na jejich stránkách. A že je z čeho vybírat…

DÁRKY PRO DĚTI

Nezapomínejte ani na ty nejmenší. Uvidíte, jak je jemná toaletní voda pod stromečkem potěší. Zejména ty, kteří již chodí do školky. 

JAK OTESTOVAT PARFÉM?

Než se vrhneme na konkrétní tipy vůní, pojďme si nejprve ujasnit, jak se vlastně parfém správně testuje. Parfémy nanášejte na dobře prokrvená místa, jako jsou krk, zápěstí, loketní důlek či za uši. Parfém tvoří směs vonných esencí, tedy látek s různou prchavostí.

Parfém má tedy tři fáze. První fázi tvoří hlava parfému. Stará se o první dojem z vůně a tvoří rozhodující okamžik při nákupu. Trvá přibližně 15 minut. Poté přichází na řadu střední tóny tzv. srdce parfému, které plynule navazují na úvod.

Třetí fází je základ parfému, který zanechává nejintenzivnější dojem. Díky němu cítíme svoji vůni i hodiny po nanesení. Teď už nejspíš chápete, proč byste neměli po nanesení parfému třít zápěstí o sebe. Rozbijete tak všechny fáze a logicky nemůžete mít z vůně správný požitek ani dojem.

 

*Uvedené ceny jsou aktuální ke dni 1.12.2015 a mohou se lišit.


 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram