Nakupujte lokální potraviny od českých farmářů. Nikdy to nebylo tak snadné jako dnes

Nakupujte lokální potraviny od českých farmářů. Nikdy to nebylo tak snadné jako dnes

Ekonomické i ekologické dopady při nákupu lokálních potravin od českých farmářů jsou v porovnání nákupů běžných potravin nesrovnatelné. Rohlík.cz navíc dokazuje, že nemusí jít vždy o výrazně dražší potraviny. Nyní je čas zamyslet se nad tím, co svému tělu dopřáváte a za jakou cenu.

Ačkoliv vám to možná nepřijde, nákupy lokálních potravin dlouhodobě ovlivňují všechny z nás. Podpora ekonomiky daného regionu kde žijete, je totiž nesmírně důležitá. Stejně jako podpora vlastního zdraví. Na prvním místě však logicky bývá kvalita daného produktu a jeho cena. Proto Rohlik.cz dlouhodobě spolupracuje s lokálními farmáři a drží ceny „při zemi“, a to i přes veškeré zdražování v rámci spotřebitelských cen. Stejně tak si zakládá na tom, aby svým zákazníkům nabízel pouze kvalitní a chutné potraviny.

„Udržitelnost a podpora lokálních farmářů a českých výrobců byly vždy v DNA Rohlíku. Oboje ale nyní nabylo ještě větší důležitosti. Díky tomu dokážeme našim zákazníkům nabídnout farmářské výrobky za ceny těch z velkovýroby a privátní značky áčkové kvality za nejnižší ceny na trhu. Naším cílem je totiž neustoupit z našeho standardu božího jídla a božích služeb pro každého. A pozitivně na to reagují i naši zákazníci: farmářského kuřete za cenu toho běžného jsme prodali 11x více,“ říká Olin Novák, CEO Rohlik.cz

Farmářské a BIO produkty za cenu běžných

Dlouhodobá spolupráce mezi Rohlik.cz a českými farmáři je rovněž zásadní pro udržení optimálních cen lokálních produktů. Právě díky tomu si může online prodejce potravin dovolit nabízet farmářské výrobky od jara do podzimu za cenu, jako by pocházely z velkovýroby. Zákazníci tak v sezoně zakoupí vždy lokální a vysoce kvalitní produkty (například farmářské kuře, krůtí či hovězí maso, různé druhy zeleniny, BIO sýry a jogurty, šunky a salámy), ale přitom za ceny srovnatelné s potravinami pocházejícími z velkovýroby. Rohlík tak chce umožnit svým zákazníkům, aby poznali poctivé farmářské produkty, které by si za jiných okolností zřejmě nekoupili.

Proč kupovat výrobky od farmářů?

Kromě již zmíněné podpory daného regionu, jsou lokální potraviny pro naše tělo přirozenější, navíc jsou čerstvé, často utržené den před prodejem a netráví tak spoustu času v kamionu, kde teprve dozrávají. Podobně je to i s masem, farmáři totiž nespěchají na fyzický vývoj zvířat, ale dopřávají jim čas a kvalitní prostředí i krmivo. Máte tak jistotu, že jíte kvalitní maso bez přidaných nežádoucích látek na podporu růstu.

Rohlík pomáhá farmářům i peněženkám zákazníků

Cílem Rohlíku je, aby podíl českých produktů v jeho celkovém sortimentu trvale rostl, cesta z farmy ke dveřím zákazníka byla co nejkratší a kvalita vždy stála na prvním místě. Díky vašim nákupům přes Rohlik.cz navíc ušetříte čas i peníze. Stoupající ceny pohonných hmot zasáhly většinu z nás, Rohlik má však stále rozvoz nákupů zadarmo. Ušetříte tak průměrně až 3 000 Kč za rok, které nemusíte vydat na cesty do obchodů a zpět.

„Nabízet našim zákazníkům doručení zdarma je jedna z našich priorit i přes navýšení cen CNG o 200 %. Navíc je nákup u nás ekologický - jedno auto Rohlíku doručí průměrně 13 nákupů, a to už je zásadní rozdíl pro minimalizaci uhlíkové stopy,“ dodává Olin Novák.

Jako bonus privátní značky vysoké kvality za nejlepší možné ceny

Kromě toho, že Rohlik každý den srovnává ceny stovky položek svého zboží s konkurenčními supermarkety, aby jejich zákazníci neplatili zbytečně nic navíc, zaměřuje se i na své privátní značky, které zákazníkům umožňují vybrat si z více než 150 produktů za nejnižší ceny. Mezi privátní značky, které pokrývají segment nejlevnějších produktů, patří mléčné výrobky Miil, kávy Ubomi, uzeniny Dacello, lahůdky Pappudio a papírová hygiena Moddia. Navíc si zákazníci mohou vybrat z více než 40 položek pečiva z Rohlíkovy pekárny.

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram