Nalaďte si podzimní atmosféru ve vašem domově

Nalaďte si podzimní atmosféru ve vašem domově

Nejen v anglosaských zemích je říjen ve znamení jednoho významného svátku - Halloweenu. I u nás panuje podzimní nálada, do které se můžete naladit i vy s našimi tipy. Na své si přijdou tvořilky i pohodáři.

Zdroj: Pexels

Ačkoli pro Česko jsou typické spíše Dušičky, globalizace zanesla sváteční náladu podzimního Halloweenu i k nám. S tímto svátek, ale i s příchodem podzimu jako takovým, úzce souvisí smysl pro dekorace. Uvelebte se ve své oblíbené dece a ponořte se s námi do světa podzimní a překrásně strašidelné nálady.

1. Podzimní věnec na dveře

Nejprve bychom měli oznámit světu (a minimálně sousedům), že jaro a léto jsou již u konce a vy i váš dům jste přivítali podzim. Neznamená to však žádný smutek. Překvapí vás, jak moc je podzim barevný. Jak jinak jej řádně přivítat než s krásným podzimním věncem. Zakomponovat do něj můžete nejen spadané listí, ale i pestrobarevné přírodní křoviny a plodiny. Kromě něj pak může vaše návštěvy přivítat krásná rustikální veranda s vysušenými květinami v dřevěné váze nebo se zdobeným nápisem a dalšími dekoračními prvky.

Se svolením autorky Evy

2. Strašidelný efekt

Ať už jste nebo nejste fanoušky Halloweenu jako takového, musíte uznat, že tak zvaný Boo - efekt v současnosti k podzimní náladě patří. Pomocí záclon a nápisů můžete vytvořit tu správnou atmosféru. Může to být váš odrazový můstek pro uspořádání třeba halloweenské párty. A jak se na tuto příležitost obléci, vám poradíme ve článku 3 tipy, jak zazářit na halloweenské párty.

Zdroj: Pexels

3. Dýně

Dýně k podzimu patří již neodmyslitelně. Milujeme ji na talíři i jako výzdobu. Vyřezaná či nevyřezaná dýně na verandě nebo na stole v obývacím pokoji udělá radost nejen vašim dětem ale i vám. Dýní to totiž nekončí. Okolí můžete vyzdobit sušenou trávou či lampami se svíčkami. Kreativitě se meze nekladou.

Zdroj: Pexels

4. Dušičkové truhlíky

Pokud přeci jen dáváte přednost dýním na talíři, máme pro vás tip na výzdobu i vašich okenic. Dejte prostor své fantazii a vytvořte si tradiční ozdobný truhlík, který je typický právě pro tuzemsko. Do truhlíku můžete dát prakticky vše, co naleznete v přírodě. Navíc je to skvělá podzimní činnost, která nebude bavit pouze vás, ale i vaše ratolesti.

Se souhlasem autorky Evy 

5. Podzimní pelíšek

Příroda se na podzim ukládá ke klidu, aby si v zimě odpočinula a na jaře opět otevřela oči plné barev, květů a slunce. I my bychom se proto měli postarat o svou klidnou atmosféru. V tomto čase máme možnost přemýšlet a bilancovat. Proto si ve svém bytě vytvořte své klidové útočiště, kde se budete cítit útulně a v bezpečí. Připravte si sem pohodlné polštáře, deky i oblíbenou knihu a začněte svou podzimní relaxaci ještě dnes.

Zdroj: Pexels

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram