Naučte se kombinovat modrou

Naučte se kombinovat modrou

Modrá je dobrá. To snad víme do jednoho všichni. Umíte ji ale kombinovat s jinými barvami? Poradíme vám, jak na to. Na podzim se totiž modrá hodí převelice.

Modrá barva je barvou vyjadřující klid a vyrovnanost. Umožňuje vám lépe se soustředit a údajně snižuje chuť k jídlu. Modrá ale také může vyzařovat chlad a melancholii, proto je vhodné naučit se jí správně barevně kombinovat. Zejména v módě.

Podzimu obvykle vládnou barvy přírody. Hnědá, šedá, zelená, žlutá, oranžová i rudá. Tedy barvy, do kterých se postupně zahalí koruny stromů. Je pravda, že modrou na listech stromů neuvidíte, avšak doplňuje přírodu celoročně a to díky obloze.

S modrou barvou si můžete v mnoha ohledech hrát. Jestliže vás nelákají módní výstřelky, vsaďte na jistotu v kombinaci s tělovou barvou. Světle béžová či hnědá doplňují modrou snad nejlépe. Chybu ale neuděláte ani s černou a bílou.

Pozor na odstíny červené, jestliže půjde o teplou a sytou rudou, pak máte zelenou, ale křiklavá červená může působit agresivně.

Šedomodré odstíny se zelenými rovněž hrají harmonii. Jsou to nakonec barvy ležící v barevném spektru blízko u sebe. Bojíte-li se zvolit dvě výrazné barvy naráz, můžete tou druhou lehounce „vyčnívat“ například jen díky doplňkům. Zelený pruh na obuvi nebo smaragdové hodinky budou tím pravým ořechovým a s modrou se nebudou nepříjemně tlouct. Za naši redakci ale rozhodně doporučujeme větší "vodvaz" v kombinaci modré a zelené, vypadá totiž opravdu stylově.

Toužíte-li však po výraznější kombinaci, doporučujeme zvolit modrou v kombinaci s kanárkově žlutou, okrovou nebo oranžovou. Jsou to barvy, které k sobě vzájemně ladí a váš outfit i v podzimním oparu doslova oživí. A co se líbí nejvíce nám? Modré lodičky a klobouky. Ty jsou číslem jedna.

Pro "obyčejné smrtelnice" je často modrá nejblíže prostřednictvím džínů, hitem jsou ale modré šaty, kabáty i kardigany. Nezapomeňte na vysoký pas i boyfriend styl.

        

A jaké máme odstíny modré? Výčet je opravdu dlouhý… azurová, blankytná, safírová, signální modrá, šedomodrá, zelenomodrá, ocelová modrá, kobaltová modrá, nebeská modrá, námořnická modrá, tyrkysová, capri, pastelová i světlounce modrá. A vlastně bychom mohli pokračovat i dál… Zkrátka, vybrat se opravdu dá.

                                                                                                 pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram