Navoňte se jako správná Francouzka aneb jak vonět celý den

Navoňte se jako správná Francouzka aneb jak vonět celý den

Každá žena chce krásně vonět, ale výběrem toho vhodného parfému to nekončí. Důležité je především to, jak parfém správně aplikovat, aby vám co nejdéle vydržel. Pojďte se s námi podívat na tipy redakce.

Jak neodolatelně vonět celý den? Vůně, jako takové, vymysleli ve Francii, proto se říká, že Francouzky se zvládnou skvěle navonět. Francie je kolébkou parfémů, jak je známe dnes. Ale už v 16. století zavedla Kateřina Medicejská parfémy jako módní novinku.

Několik tipů na začátek

Parfém má podtrhnout vaši osobnost, proto by měl sedět k vám samotným, ale zase nesmí být až příliš výrazný. Nezapomeňte také na to, že parfém není dobré kombinovat s další vůní, jako jsou například antiperspiranty a deodoranty. Raději volte neutrální a investujte peníze spíše do kvalitního parfému z parfumerie, který vám vydrží.

Jak se správně navonět

Základem dlouhotrvající vůně je zápěstí, předloktí a krk. Jelikož jsou to přirozeně teplá a prokrvená místa na těle, které pomáhají molekulám parfému rozmístit se do prostoru kolem nás a parfém tak je více cítit. Další možností je parfém aplikovat do prostoru a projít skrze voňavou spršku. Skvělý tip je, nastříkat si vůni na vlasy, ale to nesmíte dělat moc často, jelikož alkohol vysušuje vlasy. Když používáte parfém, neměla byste mít suchou nebo popraskanou kůži. Naneste si krém nebo vazelínu a po zaschnutí aplikujte vůni.

Řešení na cesty

Řiďte se pravidlem: méně znamená více a pokud se obáváte, že vám parfém nevydrží celý den, tak si jej vezměte s sebou. Bojíte se, že se vám voňavka rozbije v kabelce? Pak zvolte například cestovní Travalo Classic, který je dostupný v mnoha krásných barvách.

Zdroj foto: Pexels.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram