Návrhář John Targon opustil po velmi krátké době značku Marc Jacobs

Návrhář John Targon opustil po velmi krátké době značku Marc Jacobs

Značka Marc Jacobs potvrdila, že kreativní ředitel John Targon, který na svou pozici nastoupil v únoru, opustil ve středu jejich společnost.

Dva a půl měsíce poté, co John Targon, spoluzakladatel značky Baja East, který se stal začátkem února 2018 kreativním ředitelem značky Marc Jacobs, společnost ve středu 18. 4. 2018 opustil.

Značka odchod návrháře potvrdila ve svém prohlášení: „John Targon je talentovaný designér a ceníme si jeho práce, kterou zde udělal. Spolupráce nakonec neměla pro naši značku smysl a přejeme mu jen to nejlepší.“

V módním průmyslu je zcela normální, že se na těchto pozicích návrháři po pár sezónách střídají. Targonovo působení na aktuální pozici však bylo extrémně krátké. Mluvčí značky odmítl další komentáře nad rámec jejich prohlášení.

Značka si zažívá v průběhu posledního roku velké změny. Naposledy do ní vstoupil generální ředitel Erice Marechalle v červenci 2017, který přešel od značky Kenzo. Následovalo uzavření několika butiků, propouštění zaměstnanců i snížení počtu módních přehlídek. Kdo nahradí Targona se zatím necháme překvapit…

wwd.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram