Návrhářka Kate Spade byla nalezena mrtvá ve svém bytě v New Yorku

Návrhářka Kate Spade byla nalezena mrtvá ve svém bytě v New Yorku

Zakladatelka značky Kate Spade New York byla dnes nalezna mrtvá ve svém bytě v New Yorku. S největší pravděpodobností spáchala sebevraždu.

Strašná zpráva přišla dnes ze Spojených států amerických. Světoznámá návrhářka a zakladatelka stejnojmenné značky Kate Spade byla nalezena ve svém bytě v New Yorku mrtvá. Podle zpráv spáchala sebevraždu. Tiskové oddělení značky, která dnes spadá pod společnost Tapestry, odmítlo situaci jakkoli komentovat a na svých stránkách vyjádřilo soustrast pozůstalým.

Kate Spade značku založila v roce 1993 a proslavila ji unikátním designem doplňků, které získaly světový věhlas. Spolu se svým partnerem Kate Spade nastartovala v 90. letech revoluci v této oblasti. Jednalo se totiž o první moderní značku doplňků na světě, jejíž strategie byla založena na kvalitním marketingu a virálních reklamách.

Hitem na trhu se však staly až její dámské tašky, které se kromě materiálu (mikrovlákno) vyznačovaly i nízkými cenami a byly tak dostupné i méně movitějším dámám.

Nárůstem tržeb byl o firmu velký zájem a v roce 1999 byl její 53procentní podíl obchodní společnosti Neiman Marcus. Zbylá část pak byla prodána v roce 2006. Majetek se nakonec v roce 2017 dostal do područí společnosti Tapestry. Jeho hodnota byla vyčíslena na 2,6 miliardy dolarů.

kate_spade_reklama_2017.jpg

Prodejem firmy Kate Spade opustila svět módy a toto odloučení trvalo téměř 10 let. Svou vášeň a čas napnula do oblasti filantropie a charity. Její manžel Andy však svět módy neopustil.

V roce 2016 se však znovu spojili a vytvořili novou značku, která nesla identické, přesto lehce pozměněné znaky, které byly charakteristické právě pro Spade NY.

Svět módy dnes rozhodně přišel o návrhářskou hvězdu, která za sebou zanechala nesmazatelný odkaz. Bohužel dle nejnovějších zpráv se rozhodla vzít si život vlastní rukou a zanechala po sobě dceru. Práce a přičinění v oblasti módy, kterou Kate Spade přinesla, nebude nikdy zapomenuta.

kate_spade_rip_2018.png

Kate Spade New York, businessoffashion.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram