Nejčastější chyby při používání korektoru -  nedopouštíte se jich také?

Nejčastější chyby při používání korektoru - nedopouštíte se jich také?

Korektor je výbornou vychytávkou, která se u českého publika dočkala své chvály až v posledních letech. Nicméně při jeho používání se dá pořádně chybovat...

1) Zakrýváte nedokonalosti, ale nerozjasňujete

Už od dob deváté třídy víme, že části pleti, které se nám nelíbí, zakrýváme korektorem. To ale není jediné kouzlo, které se s používáním korektoru pojí. Ještě více totiž kouzlí korektor rozjasňující, když ho nanesete ve správném množství na správná místa. Soustřeďte se na oblast pod očima a vedle nosu, lícní kosti a špičku brady! 

2) Jeden korektor nestačí na vše

Krémové struktury korektorů se nehodí na rozjasňování a tekuté korektory na maskování nedokonalostí. Držte se tohoto pravidla a výsledek bude vždy bezchybný!

  

3) Nejdřív makeup, potom korektor

Nikdy se nevyplácí používat korektor před nanesením makeupu. Někteří sice tvrdí, že je to mnohem lepší varianta, nicméně platit to určitě nebude pro ty, kteří chtějí dosáhnout vyššího krytí. Projasňující korektor ale klidně zkuste použít jako první. Poslouží tak trochu i místo projasňující báze.

4) Používáte příliš světlý odstín

Podle profesionálů, by ženy měly používat o jeden odstín světlejší odstín korektoru než mají makeup. Je to právě z důvodu projasnění a také aby se nevytvářely tmavší fleky na místech, kde jste korektor nanesla. Jenže to neznamená, že čím světlejší odstín si vyberete, tím lépe. Držte se toho pravidla, že o jeden odstín světlejší korektor než makeup vždy stačí!

Zdroj: pinterest.com; bustle.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram