Největší papírnictví ve městě najdete v Globusu

Největší papírnictví ve městě najdete v Globusu

Nabídka školních potřeb je rok od roku pestřejší. Pro mnohé rodiče tím však vzniká každoroční dilema – jak své děti do školy co nejlépe vybavit? Abychom vám výběr pomůcek ulehčili, zeptali jsme se paní učitelky Mgr. Terezy Netolické.

Mgr. Tereza Netolická je zároveň maminkou osmileté Stelly, proto jsme se jí zeptali, podle čeho bychom školní potřeby měli vybírat a co dalšího budou děti před návratem do školních lavic potřebovat. Globus je pro ni jasnou volbou!

Co byste rodičům poradila ještě předtím, než vyrazí na nákup školních potřeb?

Aby nákup nenechávali na poslední chvíli a školní pomůcky nakupovali raději s předstihem, a hlavně nezapomněli vzít s sebou na nákup také děti. Doporučuji, aby si vybírali spíše větší prodejny, kde najdou široký výběr školních potřeb v různých motivech, a děti si mohou pomůcky v klidu pořádně prohlédnout a „osahat“. To je velká výhoda oproti např. malým papírnictvím, kde jim je paní prodavačka ukazuje jen za pultem.

TIP: Mějte seznam školních pomůcek stále u sebe. S naší aplikaci Můj Globus si nákupní seznam snadno sestavíte a výbavičku pro vaše žáčky můžete nakoupit společně třeba s týdenním rodinným nákupem.

Neodmyslitelnou součástí výbavy každého školáka je bezesporu školní batoh. Na co bychom měli při jeho výběru dávat pozor?

Při výběru aktovky se nejprve zamyslete, jak moc ji bude váš školák nosit sám. Pokud s ní bude chodit každé ráno pěšky do školy a odpoledne ji vezme i na kroužky, je opravdu nezbytné hledět na správnou ergonomii. Ulevit od námahy mohou dětským zádům správně vypolstrovaná záda, vyztužené boky a zapínání přes hrudník. Pohlídejte si také, pro jak staré dítě je aktovka určena. Pokud ale budete dítě do i ze školy vozit autem, a ještě mu ji budete sami nosit, vystačíte si i s běžným batohem.

Kromě batohu každý školák potřebuje také penál a vhodné psací potřeby. Co byste poradila rodičům při jejich výběru?

Do prvního penálu je důležité vybrat správnou obyčejnou tužku a pastelky, které školáci využijí nejvíce. Ideální jsou trojhranné silnější tužky s prohlubněmi, se kterými si lépe zafixují správný úchop. Navíc mají velkou výhodu, že je můžete koupit speciálně pro praváky i leváky. Mějte na paměti, že jen šest základních pastelek dětem nestačí. V učebnicích se běžně pracuje s fialovou, oranžovou a dalšími barvami.

Hlavně prvňáčkům je potřeba pomoci vytvořit správný návyk s úklidem penálu a jeho každodenní přípravou na druhý den. K tomu skvěle poslouží např. elektrické ořezávátko na užší i širší pastelky, díky kterému budou mít děti nejen perfektně ostré tužky a pastelky, ale navíc je ořezávání bude bavit.

Pokud máte doma prvňáčka, nákup pera můžete nechat na později, protože ho bude používat až v druhé polovině školního roku. Ostatním školákům ho pořiďte už během prázdnin. Při výběru pera je nezbytné, aby si dítě vyzkoušelo, zda se mu dobře drží. Hlavně pro nižší ročníky jsou vhodná mazací pera, díky kterým nemusí ve svých zápiscích škrtat či zmizíkovat.

Tip od paní učitelky Mgr. Terezy Netolické:

Mazací pera zakoupíte nejen v klasické modré barvě, ale i ve spoustě dalších odstínů, kterými můžete dětem zpestřit psaní. Co se týče náplní do mazacích per, dbejte na to, aby měl váš školák v penálu vždy alespoň jednu náhradní, protože ta předcházející dojde zpravidla v nejméně vhodnou dobu. Nejlepší je vybírat balení per rovnou s náhradními náplněmi. Tyto sady bývají cenově výhodnější, a navíc nemusíte na nákup dalších náplní už myslet.

Velmi praktické je koupit dětem penál, aktovku, desky, box na sešity, zástěrku, sáček na tělocvik a další pomůcky se stejným motivem. Hlavně prvňáčkům takové designově ucelené sety pomáhají zapamatovat si, které pomůcky jsou jejich.

 

Jedním z nejdůležitějších výběrů, který vás čeká, je bezesporu výběr aktovky. Zde by však měli zasáhnout i rodiče. Nezáleží totiž pouze na vzhledu, ale především také na funkčnosti. Pokud s ní bude chodit každé ráno pěšky do školy a odpoledne ji vezme i na kroužky, je opravdu nezbytné hledět na správnou ergonomii. Ulevit od námahy mohou dětským zádům správně vypolstrovaná záda, vyztužené boky a zapínání přes hrudník. Starší děti však více než klasickou aktovku ocení spíše moderní batoh.

Na co dalšího je potřeba si dát při výběru školní aktovky pozor? Přečtěte si článek. Jak vybrat správný batoh do školy na blogu Globusu.

 

 

 

 

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram