Největší událost kadeřnického světa je tady v čele s Petrou Měchurovou

Největší událost kadeřnického světa je tady v čele s Petrou Měchurovou

Jako každý rok i letos se koná největší světová kadeřnická událost – The Alternative Hair Show. Již 38 let slouží tento pozoruhodný projekt jako inspirující platforma pro výměnu kreativních vizí v oblasti kadeřnického umění a sdružuje vlasové vizionáře z různých koutů světa.

Zdroj: Petra Měchurová

The Alternative Hair Show

Letos se koná ve dnech 9. a 10. října a diváci ji mohou podruhé v historii zhlédnout online. 

Letošní show nese povznášející a tak vypovídající pro potřeby dnešní společnosti název ILLUMINARE ('Osvětlit'). K účasti na ní je mezi vybranými 20 kadeřníky z celého světa pozvána také uznávaná česká kadeřnice Petra Měchurová, která se svým týmem představí svou novou kolekci účesů. Kromě toho se Salon Petra Měchurová stal členem dobročinného Alternative Hair Associate Members Club, který aktivně podporuje a finančně přispívá na charitativní účely.


 

Zdroj: Petra Měchurová

Svou prezentaci na The Alternative Hair Show věnuje Petra Měchurová tématu mezilidských vztahů. Vystoupení nese název STRINGS of LOVE ('Nitě lásky') a je doprovázeno pronikavým monologem, jehož poselstvím je vyzvat diváky k tomu, aby viděli sílu a krásu v propojení. Každý vlas, každý propletený nitěmi pramen v účesech znázorňuje vzájemné spojení lidí. Barevné prvky v oblečení modelek symbolizují záměrnou odlišnost a unikátnost každého člověka a instalace s nataženými mezi nimi nitěmi současně poukazuje na jejich vzájemnou propojenost


Zdroj: Petra Měchurová

Tento koncept organicky navazuje na vizi a misi brandu, který budoucnost salonní vlasové péče vidí v umění se vcítit do skutečných potřeb zákazníků a v individuálním přístupu ke každému z nich. Salon Petra Měchurová spouští nový model brandu, který posouvá hranice kadeřnických služeb a svým přístupem by rádi inspirovali i další poskytovatele služeb v různých oblastech.


Zdroj: Petra Měchurová

Všechny tvůrce kromě mimořádné kreativní energie spojuje také filantropická mise. Tony Rizzo založil The Alternative Hair Show jako charitativní projekt pro pomoc dětem a dospělým trpícím leukémií poté, co na tuto nemoc, která v té době byla ještě málo prozkoumána, zemřel jeho dvouletý syn Valentino. Byl to silný osobní příběh, jež stál u zrodu unikátního kadeřnického projektu, který se ze skromných začátků v Londýně postupně stal nejdůležitější mezinárodní přehlídkou ve svém oboru.


Zdroj: Petra Měchurová


Zdroj: Petra Měchurová

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram