Není „sekáč“ jako „sekáč“

Není „sekáč“ jako „sekáč“

Vydala jsem se po Praze a prošla desítky secondhandů. Musím přiznat – nadšená jsem nebyla. Většina obchodů na mne působila zatuchle, jednotlivé kusy nezajímavé a obnošené. Čekalo na mne však milé překvapení.

Na velké křižovatce na Albertově vstupuji do butiku a ejhle je to taky sekáč. Obchod je čistý perfektně stylově uspořádaný a naproti mi jde okouzlující manekýnka. Prohlížím nádherné značkové oděvy a ta příjemná dívka mi už nabízí kávu. Obchod je poměrně velký a vzadu jsou křesílka, stolek módní časopisy a ta káva. Překvapuje mne, že zboží je naprosto trendové, sladěné do kompletů a většina z nich těch nejprestižnějších značek. Nechybí ani kabelky a boty třeba Gucci, Armani nebo Sergio Rossi. Napadá mě – kde to bere? A to jediné co napovídá tomu, že jde skutečně o sekáč, jsou ceny. Piju již druhou kávu, koupila jsem nádhernou halenu Versace za 450 korun a již jsme s Yvonou kamarádky.

Jsem zvědavá a další hodinu se vyptávám

„Jak dlouho se věnuješ této profesi?
„ Jsem povoláním ekonomka, oblečení bylo mým koníčkem odjakživa, v této formě provozuji obchod víc než deset let.“

Svoji profesi Yvona nezapře. Všude je řád a pořádek, vede perfektní skladové hospodářství. Je to velmi namáhavé, neboť zboží je od desítek dodavatelů.

„A kde nakupuješ zboží?“
„ Určitě ne v secondhandových velkoobchodech. Mám řadu dodavatelek, dobře situovaných dam, chodí sem na kafe a pokec. Kupují značkové oděvy a doplňky, ale brzo je odloží, aby byly stále IN. Dokonce jsou tu i věci nové, ke kterým prostě nepřilnuly.“

„A jak často tu sama prodáváš?“
„Skoro pořád, věci musím vybírat sama a zákaznice taky většinou chodí za mnou. Večer musím obchod přerovnat na druhý den, jsem ráda, je-li tu denně něco nového. A někdy jsem tu celou neděli, aby na nový týden bylo nové aranžmá“

Obdiv pro tuto drobnou půvabnou osůbku, prostě to dělá s citem a láskou. Podobný obchod jsem viděla ve Vídni na konci Postgasse (je to centrum, kousek pod Stephankatedral) i zde dobře situované Vídeňačky odkládájí své poklady. Ale zde jsou ceny podstatně vyšší než u Yvony. Vystoupíte na Albertově z tramvaje a přímo na křižovatce je velký rohový obchod a příjemná Yvona a množství úžasných „hadříků“.

Zdroj: Móda.cz a Yvona Bartánková

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram