dnes je 21.09.2017 a svátek má Matouš

Nepečený smetanový dezert

Pokud ještě neznáte tenhle bleskový recept na úžasný smetanový dezert, rychle si ho zapište do kuchařky! My se do něj pustili dříve, než jsme ho stačili vyfotit...

Na smetanový dezert budete potřebovat jen pár ingrediencí:

piškoty 

trocha rumu nebo vaječného likéru

2 zakysané smetany

smetana na šlehání

2 lžíce cukru

ovoce  (rybíz, ostružiny, borůvky, maliny, jahody...)

Příprava nepečeného smetanového dezertu nemůže být jednodušší. Formu vyložte piškoty (vhodnější jsou ty podlouhlé) a pokapejte je trochou rumu nebo vaječného likéru. Opatrně vyšlehejte šlehačku a smíchejte ji se zakysanými smetanami, cukrem a ovocem. Naneste polovinu smetanové směsi na piškoty, udělejte druhou vrstvu z piškotů a znovu ji zakryjte zbytkem smetanové směsi. Dezert je ještě dokonalejší, když si ho přes noc necháte uležet v ledničce.

Foto: vlastní

MÓDA V KUCHYNI DEZERT MOUČNÍK PEČENÍ RYBÍZ

Související články

Oblékněte svou kuchyň kvalitně a stylově s utěrkami a zástěrami Garnier Thiebaut

Luxusní utěrky i zástěry překročily očekávání. Dopřejte své kuchyni luxus, který si zaslouží, v designu, který se vám líbí.

Celý článek

Mixér s motivem Dolce&Gabbana? Představujeme žhavé novinky z Itálie!

Napadlo by vás někdy mít na kuchyňské lince postaveného kuchyňského robota s tradičním sicilským vzorem značky Dolce&Gabbana? 

Celý článek