Neumíte si Vánoce bez knížek představit? My také ne, proto přinášíme aktuální knižní novinky

Neumíte si Vánoce bez knížek představit? My také ne, proto přinášíme aktuální knižní novinky

KNIHOMÁNIE je každoročně vrcholem knižní sezóny. Jejím hlavním cílem je nabídnout čtenářům to nejlepší, co přináší podzimní knižní trh, a také podpořit knihkupce v kamenných prodejnách.

foto: pexels / Ylanite Koppens

11. ročník Knihománie přináší spoustu novinek. Vybrali jsme ty nejzajímavější z mnoha žánrů i něco navíc. Podívejte se společně s námi na 13 titulů, které by pod letošním stromečkem rozhodně neměly chybět.

Michal Viewegh: DULA

Stárnoucí spisovatel Mojmír se nikdy nesmířil s rozvodem. Za maskou protřelého cynika se skrývá zklamaný, bolestínský a nejistý muž, který manželce Hedvice nikdy neodpustil, že od něj odešla, když ji nejvíc potřeboval. Vlastní dcery ho moc vídat nechtějí, a tak ústřední místo v jeho životě momentálně zaujímá dula (již čtenáři ostatně mohou znát už z románů Biomanželka a Biomanžel). Ta je sice jakousi Mojmírovou asistentkou, bez níž se neobejde – a proto také zakoupí zájezd na Maledivy nejen svému příteli Felixovi, ale i své nepostradatelné názorové oponentce – kterou však také neustále shazuje a uráží. Když ovšem Felix náhle zemře, spisovatel se překvapivě rozhodne dovolenou nerušit. Potom už stačí jen pár skleniček alkoholu, aby začalo něco, co Mojmír neplánoval ani v těch nejdivočejších snech…

259 Kč, 184 stran

 

Lukáš Csicsely: JÁGR, LEGENDA

Zajímavý komiks je na jedné straně příběhem legendárního hokejisty od jeho narození až po konec angažmá v Pittsburgu, ale také akčním vyprávěním o rytíři, který nosí místo brnění hokejovou výzbroj a jeho cesta nevede za svatým grálem, ale Stanley Cupem.

498 Kč, 160 stran

 

David Hecl, Martin Moravec: MLUVÍ K VÁM KAPITÁN

Dámy a pánové, připoutejte se, čeká vás opravdový zážitek! David Hecl se jako první Čech stal kapitánem největšího dopravního letadla světa a v nové knize odpovídá na všechno, co vás kdy o létání napadlo. Proč se nebát turbulencí? Mají piloti rádi potlesk? A proč se na toaletách nesmí provozovat sex?

359 Kč, 312 stran

 

Robert Lacey: WILLIAM A HARRY: BITVA BRATRŮ

Odborník na královskou rodinu a autor mnoha úspěšných knižních titulů Robert Lacey svou zasvěcenou sondou do rozkolu mezi oběma bratry dokáže všechny vyvést z omylu. Za důvody roztržky mezi sourozenci, kteří si bývali tak blízcí, se vrací do doby jejich dětství a dospívání. Rozebírá důsledky toho, jak na chlapce působilo vědomí, že jeden z nich bude králem, kdežto druhý jen věčným náhradníkem.

399 Kč, 482 stran

 

Josef Klíma: JAK ZABÍT DVAKRÁT

Populární žurnalista a spisovatel Josef Klíma přichází s novými kriminálními příběhy. V centru dění je oddělení vražd a atraktivní vyšetřovatelka Klára Radová. V knize Jak zabít dvakrát vycházejí první dva případy.

239 Kč, 256 stran

 

Kateřina Kuranova: NAŠE – Kuchařka, která spojuje

Chvíle, kdy si spolu sednete ke stolu, naservírujete všem jejich oblíbená jídla, povídáte si a čas příjemně plyne... to jsou neopakovatelné okamžiky, na které rodina i přátelé rádi vzpomínají. Foodblogerka, máma a nadšená hostitelka Kateřina Kuranova se rozhodla sepsat přes 90 receptů, které vám dokážou u stolu vykouzlit okamžitý úsměv na tváři a pocit blaha v žaludku.

399 Kč, 248 stran

 

Jiří Walker Procházka, David Ondříček: ZÁTOPEK

Emil Zátopek byl bezesporu vynikající sportovec, ale román ukazuje i běžcovy temnější stránky. Kniha vznikla na motivy scénáře filmu, který bude Česko reprezentovat na Oscarech!

299 Kč, 244 stran

 

Zdeněk Pohlreich: NA GRILU

„Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v naší knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná.“

599 Kč, 272 stran

 

Dominik Landsman: KARANTÉNA S MODERNÍM FOTREM

To si takhle jednoho prosluněného odpoledne dá někdo v Číně na stojáka u stánku  netopýra na loupačku a za pár měsíců na opačné straně zeměkoule jste vy zavření doma, protože venku číhá smrt, šijete roušky a krotíte vášně hyperaktivního školáka, jehož vzdělání částečně padlo na vás...

299 Kč, 208 stran

 

Ladislav Špaček: DĚDEČKU, VYPRÁVĚJ O ČESKU

Viktorka a dědeček se tentokrát vydávají na zábavně naučnou pouť po naší vlasti. Vydejte se s nimi na Karlštejn, do Ostravy nebo do Českého ráje. A poznejte významné události s těmito místy spojené.

359 Kč, 200 stran

 

František Emmert: HAVEL

Čtivě napsaná a přehledně strukturovaná kniha atraktivní a srozumitelnou formou a za pomoci bohatého obrazového materiálu zprostředkovává obraz osobnosti Václava Havla ve všech jejích rovinách a společenských rolích.

Představuje jej jako dítě z rodiny ocejchované totalitním režimem, jako aktivního mladíka ovlivněného ideály 60. let, jako mladého úspěšného dramatika, později občanského aktivistu, disidenta, politického vězně, a nakonec jako prezidenta a morální autoritu mezinárodního významu. Postupně provází čtenáře jeho životními osudy. Nepřipomíná však pouze samotného Václava Havla, ale také dobu, ve které žil, a okolí, které jej obklopovalo, ovlivňovalo a inspirovalo.

359 Kč, 216 stran, publikace vychází k desátému výročí Havlova odchodu.

 

TMBK: TMBOOK

„Humor je jako Sovětský svaz, nemá hranice!“ První samostatný výbor z díla grafika a autora koláží, komentujících současné dění tady u nás v Českolandu, Tomáše Břínka alias TMBK, který má vzácně vyrovnaný vztah s celou politickou scénou, s vládou i opozicí, s pravicí i levicí – nenávidí ho svorně úplně všichni.

444 Kč, 344 stran

 

VŠECHNY BARVY DUHY

napsali: Theo Addair, Martina D. Antonín, Alžběta Bílková, Radek Blažek, Hugo Hartman, Eva a Klára Pospíšilovy, Karolína Skácelová, Sára Vůchová, Michael Walter, Sam Xabyssus, Lucie Zelinková)

Jedenáct českých autorů, jedenáct young adult povídek o odvaze, přátelství, prvních láskách i síle a odhodlání být skutečně sám sebou. Vedle známých autorů, jakými jsou Theo Addair nebo Alžběta Bílková, představí kniha i řadu debutantů.

Seznamte se s queer hrdiny, kteří hledají vlastní já, navazují občas komplikované, přesto však jedinečné vztahy a snaží se najít své místo ve společnosti, která je v určitých ohledech někdy přijímá a jindy naopak diskriminuje. Povídky Lucie Zelinkové, Sam Xabyssus, Sáry Vůchové a dalších se věnují tématům homosexuality, bisexuality a coming outu, stejně jako nebinarity, transgender nebo asexuality... Stejně jako má duha obrovské množství barev, i v této knize najdete pestrý výběr povídek: od temných přes hořkosladké až po sladce zamilované.

349 Kč, 248 stran

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram