New York fashion week a jeho street style

New York fashion week a jeho street style

Jeden z nejvýznamnějších módních svátků, módní týden odehrávající se v New Yorku, je za námi. Inspiraci nemusíme hledat vždy jen na molech, ale i na návštěvnících této významné události. Pojďme se podívat na to, jak vypadaly v tomto čase ulice, kde se konaly nejlepší přehlídky světa.

Nemůžeme si nevšimnout tendencí, které k nám již několikátý rok doléhají. Dámská móda, tak jak ji známe, pomalu mění svou tvář. Mění ji i drasticky, podívejme se třeba na módní ikonu dnešních puberťáků, Billie Eilish. Obrovské mikiny, všechny možné barvy, tepláky, pohodlné tenisky, to zní jako sen všech rodičů. Dnes už nemusíme s dětmi bojovat o to, aby si vzaly delší tričko nebo tílko a aby nosily čepice. Puberťačky už se nám nesnaží dokázat svou dospělost krátkými a vyzývavými outfity. Od dívek počínaje a u starších žen konče, platí nová pravidla. 

Že je nejlepší nosit pohodlné oblečení a nemuset se starat, jestli máme kilo navíc, abychom si mohly vzít bílé bokové džíny, na to jsme my ženy přišly už před nějakou dobou. Ale poslední dobou se zdá, že kouzlo pánského oblečení a jeho střihů, funguje skvěle i na ženské postavě. Asi se nikdy ženy nevzdají podpatků, zvláště na významné události, kde se hodně sedí, a ne moc postává, ale už nás je nikdo nedonutí nosit v pracovní době nebo když toho máme hodně co na vyřizování.

A během fashion weeku člověk potřebuje pohodlí co nejvíc! Přebíhání mezi různými lokacemi, málo času na jídlo a vydechnutí, a spoléhat se na taxíky na Manhattenu je velice riskantní. Takže tenisky, kabát a vzhůru na přehlídky. Ale není to tak jednoduché, jste stále v hledáčcích fotografů. A proto si musíte dát záležet na svém stylu a vyjádření své osobnosti.

Dnešní móda přestává být striktně rozdělena na dámskou a pánskou sekci. Sezonalita se projevuje jen na výběru materiálu a počtem vrstev, co na sebe oblečeme, ale už přestává platit, že bychom si měli kupovat stále něco nového. Naopak, čím nadčasovější kousky ulovíme, čím víc je unosíme, tím lepší. Recyklovat staré modely začínají hvězdy v Hollywoodu, takže se nebojte probrat staré skříně a vytáhnout modely, které by už člověk nepředpokládal, že vynosí. Inspirace je všude kolem dost, v New Yorku nám jdou ale dámy skvělým příkladem.

 

 

foto: pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram